RAZULTATI POSLOVANJA

Groupama grupa je lani imala 15,9 milijardi eura premijskog prihoda: Sve to unatoč nepovoljnim vremenskim i gospodarskim okolnostima

Grupa broji više od 12 milijuna klijenata i preko 31 tisuću zaposlenika u 10 zemalja

Groupama grupa

Rezultati poslovanja Groupama grupe, koja danas broji više od 12 milijuna klijenata i preko 31 tisuću zaposlenika u 10 zemalja, u 2022. godini ističu premijski prihod Grupe koji je dosegao 15,9 milijardi eura, dok je neto dobit veća od 450 milijuna eura. Grupa stabilno posluje, uz solventnost od 207% te joj je potvrđen rejting A+. Međunarodno poslovanje intenzivno se razvija uz rast od 15%, čemu pridonose i Groupama entiteti u Hrvatskoj i Sloveniji. U Hrvatskoj bilježe rast od 30% u odnosu na prethodnu godinu, a tijekom 2022. uspješno je pokrenuto i poslovanje u Sloveniji.

Također, snažna posvećenost Groupama Grupe održivosti potvrđuje se s dodatnih 1,2 milijarde eura u održiva ulaganja u infrastrukturu, nekretnine i zelene obveznice između 2022. i 2024., od čega je 990 milijuna eura ulaganja ostvareno u 2022. godini.

Unatoč tome što je 2022. bila jedna od najtežih u povijesti Grupe u pogledu gubitaka uzrokovanih vremenskim uvjetima, Groupama je pokazala snažnu otpornost s vrlo dobrim rezultatima i još jednom je potvrdila svoju vodeću ulogu na područjima na kojima djeluje, kao i svoju poziciju u poljoprivrednom sektoru, posebno u pogledu osiguranja pokrića vezanih uz štete uzrokovane klimatskim utjecajima, istaknuo je Jean-Yves Dagès, predsjednik Nadzornog odbora Groupama Assurances Mutuelles.

Grupa je objavila vrlo solidne rezultate unatoč izuzetno nepovoljnim uvjetima, kako u smislu dosad najvećih gubitaka povezanih s vremenskim prilikama, tako i u gospodarskom i financijskom smislu s ubrzanim inflatornim pritiscima i naglim porastom kamatnih stopa. To je rezultat kontinuirane strategije kontroliranog razvoja i pažljivog višegodišnjeg upravljanja rizicima, kako financijskim tako i osigurateljnim, dodao je Thierry Martel, CEO Groupama Assurances Mutuelles.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:15