Cemex i Studenac pokrenuli mentorski program za buduće poslovne liderice

Mantori i mentoranti Cemexa i Studenca

Cemex Hrvatska, najveći regionalni proizvođač građevinskih materijala i Studenac, pokrenuli su suradnički projekt - mentorski program namijenjen osnaživanju žena u svojim organizacijama. Odabrani mentori iz ovih kompanija, muškarci i žene, mentorirat će kandidatkinje iz druge kompanije te time funkcionirati kao njihovi vanjski mentori. Mentorski proces usredotočit će se na liderske vještine i osobni razvoj te će trajati šest mjeseci kroz 30-ak sati. Iz Cemexa će uloge mentora preuzeti voditelj informacijske tehnologije Leo Grisogono, voditelj prodaje Joško Bašić, voditelj održavanja Damir Vučičić i direktorica ljudskih resursa Mirela Kotarac.

Mentori Studenca u ovom programu bit će Branka Hrehor, direktorica upravljanja kvalitetom, Katarina Gudelj, voditeljica optimizacije poslovanja i PMO-a, Ivana Perhat, direktorica podrške upravljanja kategorijama asortimana te Tatjana Jukić, direktorica upravljanja ljudskim potencijalima. Žene, kako je istaknuto iz ove dvije kompanije, često same sebi nesvjesno postavljaju prepreke i zato ih je važno podržati kroz formalne programe podrške osmišljene kako bi osvijestile svoje snage te im omogućiti povezivanje.

„Veseli nas ne samo činjenica da je među našim kolegicama sve više kandidatkinja za ovakve mentorske programe, nego i da postoji značajan interes naših iskusnijih suradnika da posvete svoje vrijeme dijeljenju iskustva i znanja. Ideja je pala na plodno tlo kod naših kolegica u Studencu, a u zajedničkom razgovoru smo uvidjeli koliko različitih perspektiva i benefita možemo dobiti ako spojimo mentore i mentorante iz različitih organizacija“, istaknula je Mirela Kotarac, direktorica ljudskih resursa i članica Uprave Cemexa Hrvatska.

image

Mentorski program Cemexa i Studenca

Mentorski program za žene potaknut je istraživanjima koja su pokazala kako muškarci češće dobivaju neformalnu podršku i mentorstvo, ali i da su žene manje uključene u poslovne mreže. Bez dobre povezanosti prilike za razvoj karijera su manje. „U našoj kompaniji 88 posto zaposlenika čine upravo žene, a 60 posto njih je na rukovodećim pozicijama. Program mentorstva kojeg smo pokrenuli u suradnji s Cemexom dodatno će motivirati žene iz obje kompanije da osnaže i pojačaju svoje liderske vještine i sposobnosti. Izmjenom iskustava i bogatog znanja naših liderica, nadamo se da ćemo dati vjetar u leđa kako daljnjem razvoju njihovih karijera i osobnom razvoju, tako i uspje4dšnom poslovanju naših kompanija“, izjavila je Tatjana Jukić, direktorica upravljanja ljudskim potencijalima u Studencu.

Ukoliko prvi ciklus mentorskog programa bude uspješan, kompanije planiraju nastaviti s programom, u kojem će se otvoriti mjesta i za muškarce kao mentorante.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:06