START PROGRAM

A1 Hrvatska nudi brzi početak karijere za STEM talente uz zanimljive projekte, mentorstvo i brojne pogodnosti

Otvorene su prijave za novu generaciju: Digitalna kompanija otvara mladima jedinstvenu priliku da dođu do prvog zaposlenja

Polaznici A1 Start programa

Za STEM talente koji su na početku karijere, pri kraju fakulteta ili su ga završili unutar zadnjih godinu dana, A1 Hrvatska otvorio je jedinstvenu priliku za prvo zaposlenje.

Prilika je potpuno drugačija od svega što se nudi na tržištu.

Umjesto nošenja kava i rada na sporednim projektima, budućim polaznicima A1 Start programa nudi se prvo zaposlenje na stalno sa svim benefitima koje imaju zaposlenici u A1, stručno mentorstvo i rad na ključnim projektima kompanije.

A1 Hrvatska jedan je od najpoželjnijih poslodavaca i jedna od najvećih digitalnih kompanija u Hrvatskoj. Imaju više od dva milijuna korisnika.

Zbog dobrih rezultata, ovaj program A1 Hrvatska radi već treću godinu zaredom.

Lara Milić, A1 Start pripravnica i Junior Data Analyst, koja se pridružila kompaniji prošle godine, kaže da joj se ovaj program pokazao kao odličan start u karijeri.

- Motivirajuće je to što planiramo daljnji razvoj i ciljeve koji uvijek donose nove izazove. Upravo su izazovi ono što mi daje dodatnu motivaciju za rad i učenje - kaže Milić.

Slično navodi i Eva Belcar, A1 Start pripravnica i Junior CRVM Data Scientist, koja je također svoju karijeru nastavila dalje razvijati u A1 Hrvatska.

- Smatram da su SQL i Python najvažnije tehničke vještine za ovu poziciju, koje koristim kao primarne toolove u svakodnevnom poslu. Fakultet mi je dao dobru podlogu za njih, no posao u A1 Hrvatska mi daje priliku za konkretnu primjenu i razvoj istih - naglašava Belcar.

Rad u timovima uz podršku mentora

A1 traži mlade talente koji su zainteresirani za rad u Data Science & Analytics, IT Systems & Software, Cyber Security, IP Technologies i Digital Marketing timovima. Bilo da kandidati studij kombiniraju s poslom ili žele steći svoje prvo radno iskustvo u struci nakon fakulteta - od kandidata se očekuje mogućnost rada na puno radno vrijeme, strast prema STEM području i novim tehnologijama te da se prepoznaju u jednom od timova kojima se mogu pridružiti kroz A1 Start. Prijave za A1 Start program su otvorene do 31. svibnja 2023.

- S obzirom na to da je ovdje riječ o stalnom zaposlenju, polaznici A1 Start programa imat će benefite jednake ostalim zaposlenicima, a uz to tijekom njihovih prvih godinu dana u kompaniji očekuje ih podrška iskusnih mentora i timova, plan edukacije prilagođen njihovim potrebama te jasno definirani ciljevi i razvojni plan koji ih priprema za nastavak karijere u A1 - kaže partnerica za privlačenje i selekciju talenata u A1 Hrvatska, Ninna Krašnjak.

Dodaje da je cilj da budući Startovci prepoznaju A1 kao organizaciju u kojoj žele započeti i razvijati karijeru te postići svoj puni potencijal – u čemu im A1 pruža najveću podršku upravo kroz ovakav program.

- Iz reakcija prve dvije generacije polaznika možemo zaključiti da smo na dobrom putu, a program iz godine u godinu unapređujemo - kaže Ninna. Dodaje i da je A1 Start namijenjen apsolventima, diplomantima i onima koji su u zadnjih godinu dana završili fakultet primarno iz područja STEM-a (FER, PMF, TVZ, FOI, VVG, Algebra, FPZ, FERIT, FSB i sl.), a koji žele strukturirano uvođenje u svoj prvi posao u struci unutar kompanije koja ih podržava u profesionalnom razvoju.

A1 Hrvatska se kao digitalna kompanija pozicionira u područjima vještina budućnosti, među kojima su cyber security, data science i machine learning te su vrlo angažirani u područjima zanimljivima studentskoj populaciji, kao što je primjerice gaming.

- Ove godine smo po prvi puta, u suradnji s najistaknutijim tehničkim fakultetima u Hrvatskoj, oformili ‘A1 Student eChallenge’ esport ligu koja STEM studentima donosi posebno iskustvo gejmanja, ali i mogućnost sudjelovanja u organizaciji i administraciji ovog uzbudljivog esport natjecanja - pojašnjava.

Natječaj za A1 Start otvoren je do 31. svibnja do kada svi zainteresirani trebaju poslati svoj životopis i prijaviti se na željeno područje.

Nakon toga slijedi selekcijski proces, a pripravnici će započeti s radom 2. listopada.

Svi koji žele započeti svoju karijeru u tech i ICT industriji kroz A1 Start program mogu ovdje pronaći dodatne informacije i link za prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:51