Dobar posao

'Za mjesečne izdatke i jednog zaposlenog potrebno je prodati oko 1500 pralina'

Neke mjesece smo u minusu, neke u plusu, ne živimo još od toga, ali htjeli smo napraviti svoj san, kažu supružnici slastičari
Čokolaterija Anka Chocolate, vlasnici Antonija Rogić i Riccardo Gollin
 Marko Todorov / CROPIX
Neke mjesece smo u minusu, neke u plusu, ne živimo još od toga, ali htjeli smo napraviti svoj san, kažu supružnici slastičari

Dok je većina priča slastičara počela iz strasti prema spremanju slastica u vlastitoj kuhinji, priča supružnika Antonije Rogić i Riccarda Gollina i njihovih čokoladnih pralina počela je iz strasti prema crtanju. A onda i iz ljubavi prema čokoladi, koja je, kako oni sami kažu, divna za rad, a strast prema čokoladi najbitniji segment u radu s njom. O njoj dva, inače inženjera po struci, znaju svašta. Recimo, pokazali su nam kako izgleda “čokoladni ples” (miješanje na određeni način).

Njihova manufaktura čokolade Anka Chocolate, smještena u Dugom Selu, prava je mala tvornica šarenih pralina punih okusa, koji usrećuju nepce doslovce se topeći u ustima (isprobano). Dvije praline, bijela i crvena, inspirirane šahovnicom, zasad su najpoznatije. Spoj su temperamentne Dalma...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 09:02