Ugostitelj otvorio dušu

'Ta vremena odavno su iza nas. Ove godine nikad manje ribe nismo prodali'

Upitna je, kaže predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, kvaliteta gostiju u smislu potrošnje, odnosno njihove platežne moći
 HANZA MEDIA
Upitna je, kaže predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, kvaliteta gostiju u smislu potrošnje, odnosno njihove platežne moći

Šibenski turizam, prema podacima eVisitora, bilježi trend rasta u odnosu na prošlu godinu.

U prvih sedam mjeseci evidentirano je čak devet posto više dolazaka domaćih i stranih gostiju koji su ostvarili dva posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani. Brojke su nastavile rasti i u srpnju, te je zabilježeno sedam posto više dolazaka i dva posto više noćenja. Iako su zapažanja, priče i komentari, kako građana tako i nekih javnih osoba, o ovogodišnjoj turističkoj sezoni u Šibeniku različiti, službenim podacima bi trebalo vjerovati. A koliko troše na hranu i jedu li u šibenskim restoranima, kojih je na "svakom koraku“, novinari Šibenskog.hr pitali su Josu Smolića, vlasnika restorana na šibenskoj obali, koji se ugostiteljstvom bavi desetljećima.

Masovni turiz...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 22:48