Nekako se stišala buka oko povlačenja neispravnih proizvoda s polica hrvatskih trgovina. U proljeće ove godine se gotovo na tjednoj bazi povlačilo meso sa salmonelom ili listerijom, a ugroženo je bilo i voće, dječja hrana... Sada se nešto slično događa u SAD-u, iz prodaje je povučeno 1275 kilograma pakirane salate zbog sumnje na salmonelu i listeriju.
Stručnjak za sigurnost hrane Bill Marler nabrojio je za Business Insider prehrambene proizvode koji su najviše podložni zarazama i kvarenju.
1. Unaprijed rezano voće i povrće
Rezanje i pakiranje je “savršen način za multipliciranje kukaca”, kaže Marler. Što više ljudi dira hranu prije vas, veća je mogućnost zaraze.
2. Kišnica i voda iz rijeka i jezera
- Sve ono od čega se možete razboljeti nalazi se u nefiltriranoj v...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....