Hoćemo li i ovog ljeta kilogram limuna plaćati skuplje od kila svinjskog mesa, kao što je bio slučaj prošle i pretprošle godine?
Vrlo je izgledno da će se ponoviti takva situacija jer nam je ovog agruma iz Europe stiglo manje nego inače, a na uvoz iz trećih zemalja (onih izvan EU-a op.a.) se još uvijek čeka, piše Slobodna Dalmacija.
Na potencijalnu nestašicu i povećanje cijene ovog voća upozoravaju nas ugostitelji koji kažu kako su na početku svake sezone limun prisiljeni plaćati po zlato.
- Dnevno mi u restoranu treba od sedam do devet kilograma limuna, što za bar, što za potrebe u kuhinji. Donedavno smo kilo u maloprodaji plaćali po 15 do 16 kuna, a sad je cijena gotovo svugdje 20 kuna, donosi Slobodna Dalmacija. Osim toga, teško nam je i doći do većih količina u trg...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....