Svaka čast!

Prvi domaći trgovački lanac neće otpuštati radnike: 'Osigurali smo plaće za šest mjeseci'

Pevex surađuje s preko 83 000 pravnih subjekata kojima je potrebno omogućiti nesmetani nastavak rada, ističu
Ilustracija
 Darko Tomas / CROPIX

Tvrtka Pevex neće otpuštati djelatnike pa čak i ako se pojedina trgovina zbog pojave virusa zatvori, priopćili su iz prvog hrvatskog trgovačkog lanca.

- Za naše smo radnike osigurali isplatu neto plaća za šest mjeseci te smo trenutno usmjereni na dodatno jačanje mjera kojima smanjujemo socijalne kontakte uz sada već pojačane higijenske protokole na svim rizičnim lokacijama - rekao je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevexa.

Također, asortiman koji Pevex prodaje u svojim maloprodajnim trgovinama od velike važnosti za smanjenje vala epidemije Covid-19 virusa na građevinski sektor, stoji, a to se odnosi na male poduzetnike i obrtnike. Pevex surađuje s preko 83 000 pravnih subjekata kojima je potrebno omogućiti nesmetani nastavak rada, ističu.

- Ne smijemo se zavaravati mišlju da će država moći odgovoriti brojnim zahtjevima koji bi omogućili gospodarski oporavak. Poučeni dosadašnjim iskustvom, svjesni smo da se najviše lomi preko malog gospodarstva i to najrizičnijeg sektora - građevine. On već i sada nosi teret većinskog vlasnika u iznosu loših kredita kao i najvećeg zaostajanja za prosjekom Europske Unije u produktivnosti rada. Čak i u nedostatku radne snage te negativnim kretanjem na tržištu rada prednjači pred svim drugim sektorima te upravo zato smatramo da bi njegovo dodatno ograničavanje bilo neoprostivo - apelira Lovrinčević.

Navode primjer Njemačke koja je od zabrane rada, uz samoposluge, ljekarne, prodavaonice napitaka, drogerije i trgovine za kućne ljubimce, izuzela i centre za prodaju građevinskog materijala kao i trgovine kućnih potrepština.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. veljača 2024 16:46