Ljutika, nekada sirotinjska hrana, a danas traženo povrće bilo da se konzumira sirovo ili, pak, prerađeno i ukiseljeno, mogla bi preporoditi dalmatinsku poljoprivredu.
Posljednjih godina svjedoci smo vraćanja izvornim autohtonim biljkama, poput proizvodnje smilja, lavande, badema, karakterističnih za dalmatinsko podneblje, a među njima je upravo i ljutika koju još nazivaju i kozjim lukom ili kozjakom, premda znalci vide razliku između njih, po izgledu i obliku. No, osnova je ista, blagi okus sličan običnoj kapuli, daje poseban okus jelima u koja se stavlja, pa je gastronauti iznimno cijene.
Svi oni koji su jednom probali ljutiku, bilo kao dodatak jelu, sirovu uz dalmatinsku pancetu ili, pak, ukiseljenu, postali su poklonici ovoga povrća koje se ponovno vraća u škrape i vrtače. Z...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....