Tu ti tjedno jedemo svašta, od vrlo skromnih variva, preko curryja s kozicama do jela od lososa i drugih ‘skupocjenih’ namirnica - objašnjava nam Jelena Markota, kuharica u zagrebačkoj tehnološkoj kompaniji GIS Cloud, dok sjedimo u prostoru za ručak i dnevni odmor netom nakon što je Jelena nahranila 20-ak gladnih programerskih usta.
Već tri godine mlada samouka kuharica zaposlena je kao kuharica ručka za zaposlenike, a do tog je posla, prisjeća se, došla sasvim slučajno. Pisanje diplomskog rada iz povijesti umjetnosti i bibliotekarstva, priznaje, nije išlo predviđenim tempom, a sve je češće mantrala o tome kako zapravo želi raditi s hranom. Natječaj za posao u GIS Cloudu primijetila je jer ga je netko podijelio na Facebooku, a ohrabrilo ju je to što programeri nisu tražili neko...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....