SIM(P)ATIC PLC+ Challenge

Tim sa zagrebačkog FER-a pobijedio na regionalnom natjecanju industrijske automatizacije

Riječ je o projektu studentske udruge EESTEC koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te Siemens
Predsjednica Uprave Siemensa Hrvatska Medeja Lončar s pobjedničkim timom (Nikola Benazić, Karlo Hercigonja i Ivan Ratković)
 Siemens Hrvatska // Press

Tim sa zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) odnio je pobjedu na regionalnom natjecanju SIM(P)ATIC PLC+ Challenge održanom upravo u glavnom gradu Lijepe naše.

Riječ je o projektu studentske udruge EESTEC koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te Siemens, koji budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se inženjeri inače susreću u industrijskoj automatizaciji. Natjecanje se, naime, sastojalo od teorijskog i praktičnog dijela te su u sklopu njega profesori s fakulteta elektrotehnike iz Zagreba, Beograda i Ljubljane održali predavanja koja nisu obuhvaćena nastavnim kurikulumom, dok su u sljedećoj fazi studentski timovi riješili zadatak kojim su se najbolja dva tima u zemlji kvalificirala za regionalnu završnicu u Zagrebu. U okviru ove završnice natjecanja finalisti su predstavljali rješenje dodatnog dijela zadatka te ga prezentirali i odgovarali na pitanja članova žirija.

Odabrana su tri pobjednička tima, po jedan iz svake zemlje, te ukupni regionalni pobjednik. Pobjednički tim iz Hrvatske čine Karlo Hercigonja, Ivan Ratković i Nikola Benazić sa zagrebačkog FER-a, koji su proglašeni i regionalnim pobjednikom natjecanja.

- Ovo je natjecanje odličan primjer sinergije fakulteta, studenata i gospodarstva. Siemens želi podržati projekte koji potiču razvoj stručnih i praktičnih znanja budućih inženjera s ovog područja jer smo i sami strateški usmjereni na područja automatizacije i digitalizacije, koja su i bila okosnica ovog natjecanja - izjavila je Medeja Lončar, predsjednica Uprave Siemensa Hrvatska, prilikom dodjele nagrada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:55