Koji biste čaj željeli probati”, pita me ljubazni Kinez. Odgovaram da u posljednje vrijeme najviše uživam u pu-erhu, ali ako on ima drugi prijedlog...
No, on odmah podiže ruku i zaustavlja me: “Imamo odličan pu-erh. Uostalom, i meni bi to bio prvi izbor.”
Uskoro se vraća s čajem i priborom kojim će taj čaj pripremiti na tradicionalan način - na poslužavniku je tanjurić s tamnim čajem, zatim yixing - čajnik od ljubičaste gline (zi sha) zapremine manje od 2 dl, dvije malene šalice bez ušice, neznatno veće od onih u kojima se u nas poslužuje espresso, posuda za vodu koju će odliti nakon zagrijavanja čajnika i prvog prelijevanja čaja te maleni stakleni vrč u koji će iz čajnika izliti gotov čaj. Tu je i termosica s vrućom izvorskom vodom. Gospodin Alex Wang ti...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....