Rad u doba korone

Jedanaest čelnika vodećih domaćih tvrtki otkriva kako su organizirali poslovanje u krizi

U menzama može biti do šest ljudi, na ulasku u tvrtku mjeri se temperatura, svi prostori svako malo se dezinficiraju
U menzama može biti do šest ljudi, na ulasku u tvrtku mjeri se temperatura, svi prostori svako malo se dezinficiraju

Epidemiološke mjere koje su propisali Nacionalni stožer i Vlada prisilile su tvrtke na značajne prilagodbe novim uvjetima poslovanja, ali neke od njih, poput prehrambenih, već su i dosad morale poštivati stroge standarde.

Prema odgovorima koje smo dobili od nekih od naših najvećih kompanija, svi provode prilično rigorozne protuepidemijske mjere, ali jednako tako napominju kako su svjesni da će takav režim potrajati dulje od nekoliko mjeseci.

Zbog toga se rade i srednjoročni planovi za ovakve uvjete poslovanja, koji zahtijevaju povećane troškove, ali i drugačiju organizaciju poslovanja, popust smjenskog rada, koja ne omogućava maksimalno korištenje kapaciteta proizvodnje.

Poseban je problem, naravno, dostavni i logistički sustav, koji također povećava troškove poslovanja. U ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 15:05