Elitno društvo

FEEL IQM postala pridružena članica Svjetske turističke organizacije

 FEEL IQM

Feel IQM, usluge savjetovanja u turizmu, primljen je 17. rujna u svjetsko elitno društvo najboljih praksi, kao pridružena članica UNWTO-a. Tako je potvrđena kvaliteta poslovanja Feel IQM i koncepta IQM Destination koji se danas provodi na Lošinju, Gradu Hvaru, Vodicama, destinaciji Lika, Karlovcu i Požeško-slavonskoj županiji. Projekt će se uskoro širiti i u druge hrvatske destinacije.

Koncept IQM Destination osmislile su Lošinjanka Đurđica Šimičić i Splićanka Anamarija Cicarelli, koje provode integralno upravljanje kvalitetom za sve segmente turizma i analize. Postavljaju koncepte integralnog upravljanja, edukacije, održavaju edukativne programe. Pomoću IQM Destination mjeri se online reputacija, mjeri se napredak i implementacija marketinških aktivnosti, umrežavanje, potiče se na izvrsnost, postavljaju standardi u kojim se postavljaju ciljevi snažne sinergije poljoprivrede i turizma, održivog razvoja i odgovornog turizma.

Hrvatska ima ukupno 13 pridruženih članica UNWTO-a, a svojim članstvom Feel IQM dobiva priliku prezentirati svoja iskustva kao najbolje primjere prakse na kongresima UNWTO-a, sudjelovanje na interaktivnoj platformi: AM Connected, sudjelovanje u radnim skupinama (, pristup UNWTO e-knjižnici s preko 1100 publikacija UNWTO-a.

- U Svjetskoj turističkoj organizaciji smatra se da je privatni sektor temeljni partner u ispunjavanju općeg cilja za promicanje i provedbu održivog razvoja turizma. Danas Odjel pridruženih članova okuplja preko 550 članova iz gotovo 160 zemalja - uključujući tvrtke, obrazovne i istraživačke institucije, odredišta, nevladine organizacije, medijske tvrtke. Pridruženim članicama nudi se jedinstveni prostor za dijalog i razmjenu informacije i najbolje prakse, istovremeno pružajući izravan pristup događajima UNWTO-a I stručnost - istaknula je Đurđica Šimčić.

Pridruženo članstvo za Feel IQM prihvaćeno je na 112. izvršnom odboru UNWTO 17. rujna. Projekt IQM destination dobio je preporuku od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2022 07:46