Razvoj tržišta

Vodeća televizijska platforma u JI Europi odnedavno je dostupna u Hrvatskoj, ima brojne prednosti

EON platforma obuhvaća tržište od preko 40 milijuna ljudi, a od lipnja je mogu zatražiti i hrvatski korisnici
 Shutterstock

EON platforma dostupna je na hrvatskom tržištu od lipnja ove godine zahvaljujući partnerstvu s tvrtkom Solford Alpine koja je pomogla u dovođenju EON-a u Hrvatsku. Ova vodeća OTT platforma u jugoistočnoj Europi, dostupna je na tržištu od preko 40 milijuna ljudi, uključujući i Hrvatsku.

Sadrži bogatu ponudu najboljih domaćih i međunarodnih programa te jedan od najbogatijih dostupnih kataloga filmova i serija. Korisnicima je na raspolaganju više od 160 televizijskih kanala, uključujući i preko 80 kanala u HD-u koje mogu gledati do sedam dana unatrag. Omogućuje gledanje sadržaja gdje god se korisnici nalazili, putem bilo kojeg zaslona te neovisno o pružatelju internetske usluge, čime se ističe kao najbolji primjer kvalitete i jednostavnosti.

Daljinski upravljač za djecu

EON platforma sadrži više od 19.000 naslova u Video klubu. Gledanje filmova, dokumentaraca i drugih sadržaja iz videoteke se ne naplaćuje. Video klub je, naime, uključen u pakete.

- EON platforma je najbolji izbor i za sve ljubitelje sporta s pristupom ekskluzivnim sportskim sadržajima kao što su Premier liga, Bundesliga, F1 s live statistikama. Platforma nudi i poseban profil namijenjen djeci - EON Kids, unutar kojeg mališani imaju priliku na jednom mjestu uživati u omiljenom i sigurnom sadržaju uz animirane serije i filmove, a EON Kids omogućuje i pretraživanje sadržaja po glavnim junacima iz crtića. Za još zabavnije iskustvo i uživanje u dječjim TV sadržajima, najmlađim korisnicima je na raspolaganju i EON Kids daljinski upravljač koji je jednostavan za korištenje - ističe Kata Prolić, voditeljica projekta u Telemachu Hrvatska koja naglašava da svi korisnici usluge najma EON SMART BOX-a uz pretplatu na EON FULL TV ili EON PREMIUM TV paket ostvaruju pravo na EON Kids daljinski upravljač. Dodaje i da je, zahvaljujući zaštititi profila PIN kodom, onemogućen prelazak iz EON Kids profila na druge sadržaje.

- Na EON TV-u različiti profili korisnika mogu pronaći sadržaj za sebe, primjerice konzumenti sportskih sadržaja imaju sportske kanale Sport Klub i Eurosport, vijesti su dostupne preko vodećeg regionalnog kanala i podružnice CNN-a, N1 - ističe Kata Prolić.

Svaki uređaj može postati Smart TV

Uz desktop i mobilnu verziju aplikacije, EON je dostupan i putem aplikacije za Smart TV te EON SMART BOX-a.

- Upravo je ovaj uređaj 2019. godine proglašen najboljim uređajem za korisnike na svijetu. EON SMART BOX povezivanjem televizije HDMI kabelom, pretvara svaki TV u Smart TV te uz gledanje EON sadržaja, korisnicima omogućuje i pretraživanje interneta, gledanje YouTube sadržaja te korištenje drugih Android aplikacija - ističe Kata Prolić.

Što se tiče budućnosti televizije Kata Prolić pojašnjava da budućnost zasigurno donosi sve veću potražnju za HD, 4K i 8K sadržajem.

- Kako bi se osiguralo nesmetano konzumiranje sadržaja visoke rezolucije te kako bi korisničko iskustvo bilo seamless, preduvjet su daljnje investicije u modernizaciju mobilne i izgradnju najsuvremenije optičke mreže. Dodatno, OTT će sve više dobivati na važnosti, a EON TV odgovara na potrebu gledanja sadržaja bilo kad i bilo gdje. Sadržaju se može pristupiti putem aplikacije za mobilne uređaje, preko web browsera, Smart TV aplikacije ili korištenjem zasebnog set-top-box uređaja koji je također prenosiv - pojašnjava Kata Prolić.

Prolić dodaje da je iskustvo gledanja EON-a prilagođeno potrebama svakog korisnika kroz individualne profile i pametni sustav preporuka.

- Kako bismo nastavili s pružanjem najinovativnijih proizvoda i usluga te najboljeg korisničkog iskustva, nastavit ćemo s ulaganjima i daljnjim razvojem EON usluge budući da nam je izuzetno važno da u TV segmentu ponudimo suvremeno iskustvo koje se može usporediti s najnaprednijim svjetskim trendovima - zaključuje Kata Prolić.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Telemachom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:09