Testirajte kreativu

Pomoću ovih trikova možete sami kreirati dijelove kućanskog namještaja

Aktivnosti "uradi sam“ mogu biti odlična zabava za cijelu obitelj, a pogotovo za one najmlađe

STEM aktivnost

Bilo da je riječ o izradi papirnatog dinosaura, slaganju Lego kockica ili igranju s pametnim STEM igračkama - dječja mašta ne poznaje granice. U ovom videu donosimo vam korisnu STEM aktivnost pomoću koje možete poticati vašeg mališana na razvijanje ljubavi prema novim tehnologijama. Kako bi cijela obitelj tijekom izrade ove male stolne lampe bila što sigurnija, koristimo prethodno izrađene i izolirane led lampice te ostale pouzdane električne instalacije.

Robotika je polako, na malena vrata ušla već u hrvatske škole. Sve više osnovnoškolaca zna što su programski jezici te kako se uz pomoć kodova pokreće robot, no upravo su ovakvi mali trikovi ključ koji može zainteresirati um djeteta za STEM aktivnosti. Genijalci koji pokazuju poseban interes za robotikom, svoju kreativnost mogu vježbati i na raznim tečajevima. Hrvatski Telekom (HT) nudi mogućnost sudjelovanja na jednoj takvoj edukaciji.

Naime, u posljednjih pet godina HT provodi projekt Generacija NOW s misijom stjecanja STEM vještina kod učenika i mentora diljem Hrvatske. Projekt se provodi s ciljem pružanja najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi oni, uz pomoć najnovije tehnologije, razvijali svoju kreativnost i inovativnost. Polaznici rješavaju probleme uporabom IoT tehnologija te se tako pripremaju za hackaton izazov na kojem pokazuju sva stečena znanja.

U nacionalnom programu dosad je sudjelovalo više od 2200 djece i mladih diljem Hrvatske te 300 obrazovnih institucija, a Hrvatski Telekom je uložio više od 4,5 milijuna kuna za opremanje škola. Naime, svaka prijavljena ustanova od HT-a dobiva donaciju Internet of Things edukacijske opreme, novčanu donaciju za kupnju dodatne opreme za realizaciju projektnih ideja i pokrivanje troškova projekta, edukaciju za korištenje IoT opreme te stručnu mentorsku podršku za izradu IoT projekata.

- Smatramo da prilike koje tehnologija pruža danas moraju biti dostupne svima i svugdje. Zato nastavljamo s ulaganjem u njihovu, a samim time i našu, bolju budućnost - rekli su iz Hrvatskog Telekoma.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Hrvatskim Telekomom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:22