DOBRA ODLUKA

Ovo su najvažnije životne prekretnice u kojima stvarno trebate razmišljati o osiguranju

Od prvog automobila do prinove u obitelji, život je veliko putovanje na kojemu treba iskoristiti sve što se nudi. Naravno, uz zaštitnu mrežu osiguranja.
 Evgenyatamanenko

Život je jedno prekrasno putovanje na kojem trebamo iskoristiti sve što nam se nudi. I ovdje ne pričamo samo o obrazovanju i poslovnim prilikama, već o onim sitnicama koje nas ispunjavaju i donose radost. Postoje neke situacije koje nas određuju kao ljude, poput završavanja škole i fakulteta, vjenčanja, rođenja djeteta. A postoje i one stvari koje su svojevrsni luksuzi kojima se počastimo nakon nekog uspjeha.

image
Dragana991

Odabir i kupovina prvog automobila

Primjerice, zasigurno ćemo zauvijek pamtiti kupovinu svog prvog automobila. Nakon svojevrsnog stresa kojeg je donijelo polaganje vozačkog ispita, uspješno se osvojila i ta prepreka i vrijeme je za vlastitog limenog ljubimca. Proučavanja izbora modela, prilagodbe veličine i potrošnje goriva za svoje potrebe, a zatim i onaj najbitniji faktor – cijena. Netko će si možda priuštiti pravu limuzinu ravno iz salona, netko će biti presretan s rabljenim malim gradskim autićem, ali jedan faktor ne smijemo ignorirati bez obzira na marku i model automobila. U pitanju je, dakako, osiguranje automobila. Mladi se vozači često zbog neiskustva mogu dovesti u nezgodne situacije, ali važnost auto osiguranja jednaka je i za iskusne vozače, koji zbog sigurnijeg i odgovornijeg načina vožnje mogu ostvariti dodatne pogodnosti. Stoga su se u Generali osiguranju pobrinuli za opcije koje će omogućiti da pokažemo odgovornost prema sebi, svojim suputnicima i samom vozilu. Za sve one koji nisu sigurni koji im je točno paket osiguranja potreban i kako ga ugovoriti, na raspolaganju stoji uvijek srdačan tim Generali osoblja koji će pomoći u svakom trenutku.

image
Alessandro Biascioli

Početak studentskog života

Još jedna od velikih životnih prekretnica zasigurno je upis na fakultet. Srednjoškolsko nevino doba je prošlo i vrijeme je da se uhvatimo u koštac s malo ozbiljnijim životnim tempom. Odlasci na predavanja su obavezni, kolokviji i ispiti zahtijevaju revno učenje i planiranje, ali nikako se ne smije izostaviti onaj najčarobniji dio studentskog života – društveni život. Bez obzira na to imate li vlastiti stan, smještaj u studentskom domu ili cimerski pristup, studentsko doba svakako je najaktivnije po pitanju tuluma, izlazaka i kvalitetnog druženja. Od priprema ispita pa sve do ludih partija, studentski dio života svima ostaje u sjećanju kao prekrasan period.

Uz svu količinu učenja i odlazaka na predavanja te izvannastavnih aktivnosti, ne smije se zaboraviti na zdravlje. Uz zdravstveno osiguranje, svakako se preporučuje ugovoriti i dopunsko zdravstveno osiguranje. Uz njega možete biti sigurni kako nećete morati brinuti o dodatnim troškovima participacije u sustavu javnog zdravstva, ali i lijekova s osnovne (A) liste lijekova. Dodatno, s dopunske (B) liste lijekova Generali zdravstveno osiguranje pokriva trošak participacije do 1.500 kn godišnje. Korisna prednost je i što jedino Generali isplaćuje povrat 15% godišnje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja, ako niste koristili osigurateljno pokriće. Kombinirajte Generali dopunsko zdravstveno osiguranje s dodatnim pokrićima za cjelovitu skrb i njegu tijekom liječenja i budite u pravoj mjeri pokriveni kada je zdravlje u pitanju.

image
Nikola1988

Prvi dan na radnom mjestu

Fakultet je završen, znanje se prikupilo, iskustva možda još nema toliko, ali zato je stigao trenutak prvog zaposlenja! Trema prvog radnog dana je nešto što se ne zaboravlja, ali sve to prođe kada se stigne u odličan radni kolektiv. Na prvom poslu svi se pokušavaju pokazati u što boljem svijetlu, ambicija i želja za učenjem su uvelike prisutni, a savjeti kolega i nadređenih upijaju se poput vode. S vremenom kolege nerijetko postanu prijatelji, neki čak i produženi dio obitelji, a od neiskustva se kroz godine napredovalo do brojnih odrađenih projekata, poslova i karijernog uspjeha.

image
Fizkes

Kupovina vlastitog doma

Spomenuti karijerni uspjeh označava i financijsku stabilnost koja se nerijetko nastavlja na kupovinu kuće ili stana. Vrijeme iznajmljivanja životnog prostora je prošlo i sada se listaju oglasnici, uspoređuju cijene kvadratnog metra, pažljivo se biraju lokacije, a faktori kupovine su svakim danom sve brojniji. Nakon pomnog razmišljanja, savjetovanja s obitelji, prijateljima i arhitektima, odluka je pala i nekretnina je kupljena! Slijede slatke muke uređenja interijera, usklađivanja boja, uzoraka i materijala. Nećemo lagati, puno živaca je utrošeno u cijelu akciju i stoga se nikako ne smije zanemariti osiguranje imovine. Zamislite da ste sve uredili prema svom guštu i onda pukne cijev i dodatno vam poveća već ionako znatne troškove. Stoga je bitno iskoristiti mogućnost osiguranja kao što je Generalijev Moj dom s kojim ste osigurani u slučaju poplave, požara te oluje i tuče. Nažalost, posljednjih godinu i pol dana imali smo prilike vidjeti kako priroda može biti nemilosrdna prema nama i stoga se svakako preporučuje i dodatno osiguranje od rizika o potresa kako bi vaš dom ostao divan i očuvan.

image
Eclipse_images

Zasnivanje obitelji

Uz sve životne izazove i uspjehe, zasnivanje obitelji je zasigurno onaj najveći. Složit ćemo se svi kako nema boljeg osjećaja nego doći doma nakon napornog dana na poslu i ostatak dana provesti uz svoje najmilije. A da biste bili potpuno bezbrižni, važno je uvijek biti nekoliko koraka ispred svih situacija koje su moguće i stoga nije na odmet imati životno osiguranje koje može biti od velike koristi, kako za vas, tako i za vašu obitelj. Nitko od nas nema kristalnu kuglu da predvidi budućnost, ali planiranje unaprijed može biti samo pozitivno. Stoga, investirajte u osiguranje, a police prilagodite svojim željama i potrebama.

Nerijetko se misli kako je osiguranje nepotreban trošak, ali važno je shvatiti njegovu punu vrijednost. U tom segmentu, na raspolaganju vam stoji tim Generali osiguranja koji shvaća važnost cjeloživotnog partnerstva sa svojim korisnicima. Generali svojim pristupom omogućava ljudima oblikovanje sigurnije budućnosti brinući se o njihovim životima i snovima, nudeći inovativna i personalizirana rješenja zahvaljujući velikoj mreži agenata. Ovo dokazuje i nedavna proslava 190 godina duge tradicije kojom Generali na raspolaganju stoji svakome tko uživa u ljepotama života, ali istovremeno shvaća njegovu ozbiljnost. Osigurajte se i živite bezbrižno svoj scenarij iz snova!


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Generali osiguranjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:59