RUŽNE STVARI

ZNAKOVI DA JE VAŠA VEZA POSTALA TOKSIČNA Povremeno je dobro izanalizirati odnos s partnerom i procijeniti jeste li zadovoljni

 iStock

Iako može biti teško prepoznati znakove nezdrave veze kad je riječ o onoj vlastitoj, ako primjećujete da ste umorni od ponavljanja nekih stvari, povremeno je dobro izanalizirati odnos s vašim partnerom i procijeniti jeste li zadovoljni kako stvari stoje između vas. Korisnici na portalu Quora raspravljali su o određenim navikama koje su naveli kao znakove toksične veze.

Evo koje su to navike koje se najviše spominju:

1. Pogreške iz prošlosti sa svakom novom svađom isplivaju na površinu.

- To je jedan od načina manipulacije. Potiče gorčinu i vodi prestanku rasprave koji god da je problem izazvao novu raspravu - napisala je jedna korisnica.

2. Zbog svake manje trzavice ili problema u komunikaciji osjećate se kao da je vašoj vezi došao kraj.

Emocionalna ucjena često potiče nepotrebnu dramu i prisiljava ljude da potisnu svoje prave osjećaje što u konačnici dovodi do nepovjerenja i opet - manipulacije.

3. Umjesto da kaže ono što ga smeta, partner pronalazi okolne načine kojima bi to pokazao, dok se drugi pretvara da ne razumije što mu ovaj želi reći.

Ako obje strane pravilno komuniciraju, do ovoga ne treba doći.

4. Korištenje materijalnih stvari kako bi se zakamuflirale pogreške. Na taj način samo se odgađa rješavanje stvarnog problema.

Jedan partner tako će se s vremenom početi osjećati kao bankomat, dok će drugi prelaziti preko onoga što je zapravo htio reći. Posljedice toga kad tad će doći na vidjelo jer će se sitnice nakupiti.

5. Ljubomora je veliki problem.

- Kada vaš partner očekuje da mu se javite gdje ste i s kim u svakom trenutku kao da vam ne vjeruje - napisao je jedan korisnik.

U slučaju da vaš partner s ljubomornim ispadima pretjeruje, najbolje rješenje je da ga se klonite što prije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 20:14