SEKSOLOGIJA

ORGAZAM NA DAN, TJERA DOKTORA VAN Probleme s depresijom, stresom i glavoboljom riješite ovom metodom

Užitak u kojemu, nadamo se, redovito uživate nije dobar samo za trenutno zadovoljstvo - nego ima iznimne učinke i na vaše zdravlje. Donosimo vam 7 dobrih razloga zašto ne preskakati redovit (i dobar!) seks.

1. Orgazam je dobar za srce

- Želite li izbjeći srčani udar, kad god možete - priuštite si orgazam - tvrdi Lisa Turner, britanska stručnjakinja za orgazme i dodaje kako provedena istraživanja potvrđuju činjenice da žene koje češće uživaju u orgazmima rijeđe oboljevaju od srčanih bolesti, ali se i generalno osjećaju bolje i zadovoljnije u svim životnim segmentima.

2. Povećava plodnost

Britanski biolozi tvrde kako su šanse za trudoćom znatno veće ukoliko ejakulacija nastupi unutar 45 minuta od ženinog orgazma jer se tada zadržava više sperme nego kada prakticirate seks bez orgazma.

3. Rješava vas glavobolje

Ukoliko ste glavobolju koristili kao razlog za izbjegavanje seksa, razmislite još jednom. Neuroznanstvenik koji je sedamdsetih otkrio G-točku (koja se, ako vas zanima, nalazi 5cm od otvora vagine) dokazao je i da njena stimulacija i orgazam prag boli povećavaju za čak 107% i tako umanjuju posljedice glavobolje, ali i utječu na njenu pojavu.

4. Ima anti aging učinak

Čini se kako je Lady Gaga bila u pravu kada je rekla da se tajna njene lijepe kože krije u - orgazmima, mnogo orgazama. Sjaj kože nakon seksa je fenomen uočljiv kod čak 75% žena, a razlog je taj što dolazi do bolje prokrvljenosti i stimulacije parasimpatičkog živčanog sustava koji dodatno proširuje krvne žile i licu daje svjež izgled.

5. Jača imunitet

Strahujete li od sezone prehlada i gripa, zaboravite na povećani unos vitamina C i bacite se na učinkovitije metode. Dva orgazma tjedno povećat će razinu imunoglobulina koji se bori protiv bakterija i virusa.

6. Učinkovit antidepresiv

Tijekom orgazma dolazi do pravog koktela endorfina, koji ima opijatsko djelovanje na mozak, a istovremeno dolazi i do otpuštanja prolaktina koji ima iznimno opuštajući efekt.

7. Stimulira mozak

Iscrpno istraživanje pokazalo je kako se prilikom orgazma u mozgu aktivira oko 80 područja zaduženih za užitak, koji kreće od genitalija, a potom se širi kroz limbički sustav i djeluje na pamćenje te emocije. Kada napokon stigne, orgazam izaziva veliku aktivaciju u hipotalamusu koji oslobađa hormon ljubavi - oksitocin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:44