Najbolja banka u Hrvatskoj

Živaljić: 'U idućem razdoblju nastavit ćemo se još više fokusirati na potrebe klijenta'

Osim za hrvatsko tržište, Zaba je odnije i titulu najbolje banke svake zemlje u Središnjoj i Istočnoj Europi
Miljenko Živaljić
 Zagrebačka banka

Časopis Global Finance proglasio je Zagrebačku banku, članicu Grupe UniCredit, najboljom hrvatskom bankom u 2019. godini. Osim za hrvatsko tržište, Zaba je odnije i titulu najbolje banke svake zemlje u Središnjoj i Istočnoj Europi.

- Ponosni smo što smo primili ovo prestižno priznanje od renomirane institucije kao što je Global Finance. U narednom razdoblju nastavit ćemo se još više fokusirati na potrebe naših klijenta uvođenjem novih tehnologija, oslanjajući se na uravnoteženi poslovni model i pripadnost Grupi UniCredit. Ostajemo posvećeni stvaranju poticajnog okruženja za naše klijente, zaposlenike te ekonomskom i socijalnom napretku društva u kojem poslujemo - rekao je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke Banke.

Urednici časopisa dodijelili su joj tu prestižnu nagradu nakon opsežnih konzultacija s financijskim menadžerima, bankarima, bankarskim savjetnicima i analitičarima iz cijeloga svijeta.

- Iznimno nam je zadovoljstvo primiti ovo priznanje našeg izvanrednog učinka u cijeloj regiji SIE, posebice Bugarskoj i Hrvatskoj. Ove smo nagrade osvojili zahvaljujući trudu i predanosti naših zaposlenika klijentima, pružajući im usluge naše jednostavne, uspješne, paneuropske komercijalne banke. Drago nam je što imamo priliku podijeliti ovaj uspjeh UniCredita u regiji Srednje i istočne Europe – izjavili su Gianfranco Bisagni i Niccolò Ubertalli, izvršni direktori UniCredita za regiju SIE

Inače, nagrade se dodjeljuju na temelju mnogo čimbenika, među kojima su: rast imovine, profitabilnost, geografski doseg, strateški odnosi, poslovni razvoj, inovacije u proizvodima te mišljenja analitičara kapitala, analitičara kreditnog rejtinga, bankovnih konzultanata i ostalih stručnjaka iz područja bankarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:19