Zlatna kuna za Uniline

Žgomba: Nagrade su potvrda našeg rada, ali od države očekujemo adekvatnu stopu PDV-a

Očekujemo da se mijenjaju i svi koji rade okvire za naš biznis, pojasnio je
Boris Žgomba
 Goran Sebelić / CROPIX

Hrvatskom turoperatoru Uniline dodijeljena je plaketa Zlatna kuna za najuspješnije trgovačko društvo u 2017. koje zapošljava između 50 i 249 osoba.

U utorak je u Rovinju održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula, gdje je Borisu Žgombi, predsjedniku Uprave Unilinea, uručena nagrada.

- Plaketa Zlatna kuna potvrda je kontinuiteta naših uspjeha i ujedno obveza da tim putem nastavimo i dalje. Uz to, ponosni smo što je Uniline i ove godine na Danima hrvatskog turizma održanima ranije ovog mjeseca proglašen najboljom velikom DMK putničkom agencijom. Potvrda je to našeg dosadašnjeg rada te kontinuiranog razvoja i širenja na nova emitivna tržišta poput dalekoazijskih i južnoameričkog – izjavio je Žgomba prilikom uručenja Zlatne kune dodavši da je u fokusu njihove dugoročne strategije iskorak u projekte sportskog i zdravstvenog turizma te hotelskog menadžmenta.

No, predsjednik Unilinea istaknuo je da od državnih institucija i HGK očekuje “reguliranje posebnog postupka oporezivanja turističkih agencija, adekvatnu stopu PDV-a koja će biti konkurentna mediteranskim turističkim zemljama te fleksibilniji zakon u radu”.

- Svakodnevno smo izloženi tržišnim izazovima i promjenama te očekujemo da to razumiju i da se u tom smjeru mijenjaju i svi dionici koji stvaraju okvire i poslovno okruženje za naše poslovanje – poručio je Žgomba.

Inače, Uniline danas pruža usluge za oko 360 tisuća gostiju godišnje u Hrvatskoj i regiji jugoistočne Europe te ima prodajnu mrežu s više od tisuću putničkih agencija, turoperatora i partnera diljem Hrvatske i svijeta, a u 2017. je zabilježio prihode u vrijednosti većoj od 380 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:24