Počela sniženja

Zatvara se šoping centar u centru Zagreba, vlasnici poručuju: 'Mijenjamo model poslovanja'

Svojevrsna revitalizacija Kaptol centra dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je Supernova preuredila tzv. “Branimirac”
Ilustracija, trgovina u Kaptol centru
 Ronald Goršić / CROPIX

Šoping Centar Kaptol, koji se nalazi u samom centru Zagreba, zatvara svoje trgovine. Riječ je, naime, o obnovi šoping centra u sklopu koje će se i proširiti ponuda i sadržaj Kaptola, te se stoga u rujnu svi dućani iseljavaju iz objekta zbog čega njihov velik broj ima sniženja do visokih 70 posto.

- Naša namjera je revitalizirati i preurediti Centar Kaptol kako bi zablistao u novom osvježenom izdanju uz bogatiju ponudu i sadržaje. Uzimajući u obzir to da ćemo s radovima na renovaciji trgovačkog dijela Centra Kaptol startati tijekom jeseni 2019. godine, trenutno smo u procesu iseljavanja zakupnika – pojasnili su iz Supernova grupe koja do kraja 2020. planira završiti s preuređenjem Centra.

Austrijska Supernova je Kaptol centar, kao i zagrebačke Branimir centar, Centar Cvjetni te City Colosseum i Slavonskom Brodu, kupila prošle godine te su tada i najavili rebranding i promjenu modela poslovanja.

Svojevrsna revitalizacija Kaptol centra dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je Supernova preuredila tzv. “Branimirac”, i jednako kao i tamo, Cinestarovo će kino za vrijeme građevinskih radova neometano raditi i u Kaptolu.

- Centar Kaptol tijekom građevinskih radova i adaptacije neće biti u potpunosti zatvoren, kino i pojedini lokali radit će kao i do sada - priopćili su iz Supernove i dodali da će i "garaža i uredi u sklopu Centra također raditi". Zapravo će, kako su nam objasnili, preurediti "samo unutarnji dio bez radova na vanjskim dijelovima i fasadi", a prema redovnom radnom vremenu nastavit će raditi i ugostiteljski objekt, dječji vrtić, teretana Orlando, Bilić Vision, Husar&Tomčić škola pjevanja, Opium Frizerski salon & Opium Pets, Bonkulović Delikatese, Svijet Medija, Burberry, Andrew’s Baby te Konzum.

- O svim promjenama lokacija pojednih zakupaca i eventualnim privremenim zatvaranjima redovno ćemo objavještavati javnost - kazali su.

Inače, austrijska grupacija ima 14 operativnih projekata u Lijepoj našoj, a u trgovačkim objektima, odnosno u šoping centrima i retail parkovima, ukupno je zaposleno više od šest tisuća ljudi.

Zagreb, 150218.
Nova ves.
Kaptol centar.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorišić / CROPIX
Zgrada Kaptol centra

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:35