Financijska injekcija

Zagrebački Optimapharm dobio deset milijuna eura za akvizicije i daljnje širenje po Europi

Optimapharm se savršeno uklapa u našu provjerenu i uspješnu strategiju kapitalnih ulaganja
Gordana Gregurić Čičak, predsjednica Uprave Optimapharma
 Optimapharm

Fond Mezzanine Management AMC IV uložio je deset milijuna eura u Optimapharm, vodeću neovisnu kompaniju za provedbu kliničkih istraživanja u srednjoj i istočnoj Europi, objavila je jučer ta kompanija.

Ona će ga, kako se ističe u priopćenju, iskoristiti za nove akvizicije komplementarnih tvrtki za provedbu kliničkih istraživanja u srednjoj i istočnoj Europi te dodatno širenje na zapadnoeuropskim tržištima. Ovaj posao, naglašava se, ujedno označuje ulazak na hrvatsko tržište skupine fondova Accession Mezzanine Capital, čija dosadašnja ukupna ulaganja prelaze 600 milijuna eura. Nakon transakcije europski fond AMC IV steći će manjinski udio u Optimapharmu.

Optimapharm organizira, nadzire i kontrolira klinička ispitivanja lijekova za klijente u farmaceutskom i biotehnološkom sektoru te u sektoru medicinskih uređaja. Od svojeg osnutka realizirao je više od 250 kliničkih istraživanja u 20-ak država u Europi i Izraelu te ima pristup tržištu s više od 200 milijuna ljudi. Trenutačno ima urede u 12 zemalja.

- Optimapharm se savršeno uklapa u našu provjerenu i uspješnu strategiju kapitalnih ulaganja. Vođen je ambicioznom ekipom visokoobrazovanih stručnjaka, pa je poslovanje iznimno brzo raslo i kompanija je izrasla u regionalnoga tržišnog lidera - rekao je Chris Buckle iz Mezzanine Managementa, koji je postao član nadzornog odbora hrvatske tvrtke, te otkrio da već imaju konkretne planove kojima će Optimapharm pretvoriti u velikog europskog neovisnog igrača.

Gordana Gregurić Čičak, predsjednica Uprave Optimapharma, istaknula je da im ubrzani rast nije skrenuo pozornost s kvalitete rada. To se, izdvojila je, najbolje mjeri količinom novih projekata koje dobivaju od postojećih klijenata, a ona je visokih 95 posto. - Klijentima diljem svijeta osiguravamo visokokvalitetne profesionalne usluge prema zapadnoeuropskim standardima i konkurentnim cijenama. Imamo znanje, referencije i kvalitetnu financijsku poziciju za nastavak rasta - zaključila je Gordana Gregurić Čičak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:47