Izvještaj Uprave

Varteks refinancira kredit, pokrenut program kojim će se zbrinuti višak radnika

Postignuti su povoljniji uvjeti financiranja te je definiran poček od 36 mjeseci
Arhivska gotografija, pogon Varteksa
 Željko Hajdinjak / Hanza Media

Uprava Varteksa u četvrtak je izvijestila o refinanciranju i povoljnijoj otplati kredita te o pokrenutom programu rješavanja kolektivnog viška radnika, koji obuhvaća 46, pretežno administrativnih djelatnika.

U Varteksovoj objavi navodi se kako je potpisan dodatak ugovoru o klupskom kreditu između Varteksa te HBOR-a i Zagrebačke banke, vezan uz osnovni ugovor o klupskom kreditu i njegove dodatke koji su svi sklopljeni 2014. godine u ukupnom iznosu od 10,9 milijuna eura.

Kroz dodatak ugovoru postignuti su povoljniji uvjeti financiranja te definiran poček od 36 mjeseci, kako za glavnicu kredita tako i za obračunatu redovnu kamatu u razdoblju počeka te dospjelu do datuma sklapanja dodatka ugovoru.

Utvrđen je i pokrenut i program kolektivnog viška radnika koji obuhvaća 46, pretežno administrativnih djelatnika, kaže se u objavi.

Zaključuje se da je tako, nakon dokapitalizacije Varteksa koja je provedena početkom 2018. godine, realizirano i financijsko restrukturiranje duga s ključnim bankama te nastavljeno kadrovsko restrukturiranje kompanije, uz paralelnu provedbu svih ostalih utvrđenih projekata potrebnih za stabilizaciju i razvoj poslovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:42