Uz odobrenje Hanfe

Valamar Rivijera objavila je ponudu za preuzimanje preostalih dionica Hotela Makarska

AUTOR:

OBJAVLJENO:

16.5.2018. u 16:05

AUTOR:

OBJAVLJENO:

16.5.2018. u 16:05

Makarska, 270115.
Izgradnja panoramskog lifta kojim ce makarski hotel Dalmacija dobiti novi izgled a turistima ce se pruziti novi atraktivni pogled na grad i uvalu Donja Luka. Novi panoramski lift vrijedan skoro pet milijuna kuna i visok 50-ak metara grade Hoteli Makarska d.o.o. u cijem je sastavu Hotel Dalmacija a u voznji ce se moci uzivati u drugoj polovici travnja kad prvi gosti dolaze u hotel.
Na fotografiji: novi panoramski lift hotela Dalmacija.
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
Ivo Ravlić / Hanza Media

Hotel Dalmacija, u sastavu tvrtke Hoteli Makarska

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je Valamar Rivijeri objavu ponude za preuzimanje preostalih dionica Hotela Makarska, po cijeni od 278 kuna po dionici, objavila je u srijedu Hanfa.

Hotelska kompanija Valamar Rivijera stekla je do sada 621.086 redovnih dionica, ukupnog nominalnog iznosa 124,2 milijuna kuna, a te dionice čine 55,48 posto temeljnog kapitala Hotela Makarska. Te dionice Valamar je kupio od države u prvom dijelu ove godine za 172,6 milijuna kuna, o čemu je početkom travnja potpisao i ugovor s Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP).

Time je za Valamar nastala i obveza objavljivanja ponude za preuzimanje preostalih dionica Hotela Makarska, a u toj se ponudi obvezuje platiti 278 kuna po dionici.

Valamar u tom poslu zajednički djeluje s AZ d.o.o., društvom za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, a temeljem ugovora o suradnji od 27. prosinca prošle godine.

U rješenju Hanfe se podsjeća i da predmet ponude za preuzimanje nisu dionice na kojima je zasnovan teret (upisan ili neupisan).

Naime, Vlada je krajem travnja odlučila da se iz prodaje izuzme 151.886 redovnih dionica Hotela Makarska, koje čine 13,56 posto temeljnog kapitala te hotelske tvrtke, kako bi CERP mogao izvršiti obvezu prema prijašnjim vlasnicima za oduzetu imovinu.

Po zadnjim podacima sa Zagrebačke burze, Valamar ima 55,48 posto dionica Hotela Makarska, dok je sljedeći najveći pojedinačni dioničar Mesna industrija Braća Pivac, koja drži 19,56 posto, te CERP odnosno država s 15,25 posto.