Odlični rezultati

U samo četiri mjeseca vrijednost Podravke porasla za 31 posto, na 2,44 milijarde kuna

AUTOR:

  • Tea Trubić

OBJAVLJENO:

20.8.2018. u 7:31

AUTOR:

  • Tea Trubić

OBJAVLJENO:

20.8.2018. u 7:31

Koprivnica,210217.
Danas se odrzala Skupstina dionicara Podravke na kojoj je imenovan novi Nadzorni odbor. Skupstinu je vodio ministar drzavne imovine Goran Maric.
Na fotografiji: ZUparvna zgrada.
Foto: Nikola Wolf / Podravski list /CROPIX
Nikola Wolf / Podravski list / CROPIX

Zgrada Podravke

Zahvaljujući ovogodišnjem izvrsnom poslovnom rezultatu i najvišoj dobiti u povijesti poslovanja, vrijednost Podravke na burzi porasla je za 31 posto, dok cijena njezinih dionica još od travnja bilježi neprekidan rast.

Dobri rezultati najviše su razveselili Podravkine dioničare kojima je prošli tjedan isplaćena dividenda od sedam kuna bruto po dionici, ali i investitore koji su intenzivnijom kupovinom vrijednosnica na Zagrebačkoj burzi aktualnoj upravi poklonili svoje povjerenje.

Iako najviša cijena dionice, koja je u petak prošli tjedan iznosila 343 kune, još uvijek nije oborila rekord iz 2007. godine, njezin stabilni rast jasno ukazuje na uspjeh poslovanja tvrtke. Trenutačna vrijednost koprivničkog poduzeća je 2,44 milijarde kuna, što je za čak 582 milijuna kuna više nego što je bilo prije samo nekoliko mjeseci.

Podravka je prvu polovicu godine zaključila s neto dobiti od 120,7 milijuna kuna, dok su ovogodišnji ukupni prihodi od prodaje iznosili nešto manje od 2,04 milijarde kuna. Ključ izvrsnog poslovnog rezultata, tvrdi Uprava na čelu s Marinom Pucarom, leži u organskom rastu poduzeća koje je temeljeno na kontroli operativnih troškova i stabilnom rastu prodaje.

Tagovi