Nova suradnja

U Pevex uskoro stiže šira i povoljnija ponuda bijele tehnike i multimedijskog asortimana

Expert je jedan od najvećih lanaca trgovina tehničkom robom široke potrošnje, a posluje u 22 države
Ilustracija
 Darko Tomas / CROPIX

Trgovački lanac Pevex i lanac švicarska maloprodajne grupacija Expert potpisali su ugovor o suradnji što će potrošačima na hrvatskom tržištu osigurati širu i povoljniju ponudu bijele tehnike i multimedijskog asortimana, objavili su u utorak iz Pevexa.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Expert International Dieter Mathys i predsjednik Uprave Pevex-a Jurica Lovrinčević.

Expert je, kako se navodi, jedan od najvećih lanaca trgovina tehničkom robom široke potrošnje, s pedesetogodišnjim postojanjem, rasprostranjenim u 22 države u više od 4.000 trgovina čija godišnja prodaja doseže iznos od 16 milijardi eura.

Iz Pevex-a podsjećaju da su prije nešto više od godinu dana postali članica međunarodnog udruženja A.R.E.N.A. čime su potrošačima omogućeni kvalitetniji i jeftiniji proizvodi iz 'uradi sam' segmenta.

Osim toga, prošli tjedan trgovački lanac Pevec promijenio je ime u Pevex, a za promjenu imena, kako su kazali, Uprava se odlučila još prije dvije godine, radi odmaka od obiteljskog prezimena bivših vlasnika.

Vizualni atributi ostali su isti - zelena i bijela boja, a promijenjeno je samo slovo C koje je postalo X.

Radi se o laganom redizajnu, pojasnili su iz tog lanca napominjući da nisu željeli nikakve dramatične promjene te kako je novo ime brenda novi početak.

U planu im je da se do kraja 2020. godine promjene glavna obilježja na centrima.

U zadnje četiri godine, kako su istaknuli iz tog trgovačkog lanca, napravljena je velika poslovna transformacija - sa 1.100 djelatnika došli su na 2.000, kupljeno je više od deset centara, a prihodi su im porasli sa 1,1 milijardu kuna na 2,1 milijardu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:48