Velika investicija

U kogeneracijsko postrojenje Reneteh u Ogulinu slovački vlasnici uložili 150 milijuna kn

Tvrtka trenutno zapošljava pedesetak djelatnika, sve s područja Ogulina
Ilustracija
 Kim Kyung-Hoon / REUTERS

Tvrtku Reneteh u Poslovnoj zoni Ogulin posjetili su slovački veleposlanik Peter Susko i župan Karlovačke županije Damir Jelić, da bi razgledali kogeneracijsko postrojenje na biomasu u koje je slovačka tvrtka uložila više od 150 milijuna kuna, a investicije se nastavljaju, priopćeno je u petak iz Ureda župana.

Za sada se proizvodi električna energija i prodaje HEP-u, a proizvodit će se toplinska energija te prerađivati drveni ugljen i čađa, koji su ostaci iz energane, kaže se u priopćenju.

Tvrtka trenutno zapošljava pedesetak djelatnika, sve s područja Ogulina, a po završetku investicije bit će zaposleno oko 150 ljudi.

Prema riječima direktora Miroslava Romana, tvrtka ima velike razvojne planove te kani i dalje proširivati svoje kapacitete na području Ogulina, unatoč poteškoćama u osiguranju sirovine.

Veleposlanik Susko naznačio je ulogu Veleposlanstva kod pripreme investicije te rješavanju problema s nabavkom biomase, na čemu se još intenzivno radi.

Prigodom obilaska pogona veleposlanik Roman zahvalio je službama Karlovačke županije za ishođenje dokumentacije za gradnju.

Župan Damir Jelić pohvalio je vodstvo tvrtke na inzistiranju da se u pogonu zapošljavaju domaći kadrovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:20