Velike investicije

Tehnološki park, stanovi, garaže: u Split stižu projekti vrijedni pola milijarde kuna

Krstulović Opara: 'Radi se o važnim projektima koji će pokrenuti zapušteni segment našeg grada'
Andro Krstulović Opara
 Josko Ponos / Hanza Media

Nakon održanog radnog sastanka za pripremu sjednice Vlade RH koja će se održati u Splitu 4. svibnja uoči blagdana sv. Dujma, gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa suradnicima, ministar državne imovine Goran Marić i državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban, izvijestili su o preko pola milijarde kuna vrijednim gradskim projektima koji će biti izglasani na sjednici Vlade. Ministar Marić naveo je kako tako vrijednih projekata Splitu nije bilo u proteklih tri do četiri desetljeća, a upravo će takvi projekti, istaknuo je, rezultirati novim gospodarskim razvojem grada.

- Što se tiče bivše vojarne Dračevac, bit će pripremljena odluka s kojom će se dio prostora dodijeliti Gradu Splitu za potrebe tehnološkog parka, a dio Splitsko-makarskoj nadbiskupiji. Ovaj projekt ukupno je vrijedan 300 milijuna kuna. Druga odluka tiče se dodijele 1.659 garažnih mjesta Gradu Splitu koja su vrijedna 104 milijuna kuna. Također, pripremljena je i odluka o dodijeli 200 tisuća metara četvornih površine zemljišta na padinama Mosora za izgradnju stanova za branitelje i stanova iz programa POS-a. Dodijelit ćemo i česticu zemlje za dogradnju škole na Šinama. Pripremljena je i odluka s kojom će se Hotel za samce u Vukovarskoj predati Gradu u vlasništvo - nabrojao je pripremljene projekte ministar Marić uz konstataciju da je Split dugo bio na rubu interesa.

Po pitanju Spaladium Arene, ministar Marić kazao je kako njegovo ministarstvo nije u izravnom doticaju s tim problemom, ali će reagirati onoliko koliko je moguće u rješavanju tog pitanja. Prema riječima gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, Grad Split intenzivno surađuje sa svim resornim ministrima po pitanju realizacije brojnih projekata, a od sjednice Vlade u Splitu, poručio je, puno se očekuje.

- Radi se o važnim projektima koji će pokrenuti zapušteni segment našeg grada. Ponavljao sam da Split mora iskoračiti i postati motor razvoja, ne samo Županije nego i cijelog hrvatskog juga. Kao što znate, početkom ovog tjedna posjetio nas je ministar Butković sa svojim suradnicima, a s kojim smo definirali veliki broj značajnih splitskih projekata za splitsku sjednicu Vlade. U ponedjeljak nam dolazi potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar. Ovo što smo danas čuli od ministra Marića je, zapravo, najslađi dio svih naših napora i svega onoga što radimo - kazao je gradonačelnik Krstulović Opara dodavši kako je prelazak pola milijarde kuna vrijednih projekata u portfelj Grada Splita značajan iskorak na kojega građani itekako računaju.

Odgovarajući na upite novinara o garažnim mjestima, gradonačelnik je naveo kako se radi o lokacijama u Šimićevoj, Rendićevoj, Jobovoj i Boškovićevoj ulici. Što se tiče stanova za branitelje i stanove POS-a, gradonačelnik je novinarima istaknuo kako je u rujnu prošle godine održan sastanak s predstavnicima udruga branitelja, te ministarstava obrane, branitelja i državne imovine.

- Došli smo do ključnog trenutka kada nam Ministarstvo državne imovine izdvaja 200 tisuća metara kvadratnih površine na padinama Mosora, točnije u Korešnici. Resorne gradske službe poduzele su korake za donošenje sve potrebne planske dokumentacije kako bi krenula realizacija tog velikog broja stanova - kazao je gradonačelnik.

Na upit novinara o sudbini stanara hotela za samce u Vukovarskoj, gradonačelnik je pojasnio da će oni za sada ostati u objektu hotela u istom statusu te će Grad s njima uspostaviti partnerski odnos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:24