Akvizicije

Švicarski Also preuzeo Recro, jednog od najvećih hrvatskih veletrgovaca IT opreme

AUTOR:

OBJAVLJENO:

3.1.2019. u 9:24

AUTOR:

OBJAVLJENO:

3.1.2019. u 9:24

young girl works on a computer at the window, Image: 291277647, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ilustracija

Švicarski Also, jedan od tri najveća veletrgovca informatičkom opremom u Europe, slijedi svoj cilj konsolidacije i kreće sa širenjem svog poslovanja u Hrvatsku – preuzima tvrtku Recro, jednog od najvećih hrvatskih veletrgovaca IT opreme. Tom akvizicijom planiraju učvrstiti svoju poziciju na tržištima istočne Europe i regije Adriatic. Provedba transakcije se očekuje u prvoj polovici siječnja, a cijena je, dakako, poslovna tajna.

Also radi u 15-ak država Europe, a osim distribucije IT opreme bavi se i logistikom, financijskim uslugama te digitalnim uslugama. Ukupno distribuiraju više od 250 tisuća artikala od oko 500 dobavljača te zapošljavaju više od 4.000 ljudi. U 2017. godini zabilježili su prihode od 8,9 milijardi eura.

“Stjecanje distributivnog poslovanja Recra predstavlja još jednu prekretnicu u daljnjem jačanju i širenju naše prisutnosti u istočnoeuropskim i jadranskim regijama. Recro se posebno usredotočuje na izvrsnu profesionalnu podršku svojim klijentima, što je nešto što, također, uvelike cijenimo u svjetlu rastućih izazova povezanih s implementacijom složenih IT rješenja ”, rekao je tom prilikom Gustavo Möller-Hergt, izvršni direktor Also Holdinga.