Izniman rast

Sunčani Hvar ruši rekorde: Poslovni prihodi skočili deset posto, a noćenja 12 posto

Prihodi su u svibnju rasli za 30%, u lipnju i rujnu za 13%, stižu dobre najave za listopad
Sunčani Hvar
 Joško Supić / CROPIX

U devet mjeseci ove godine hoteli Sunčani Hvar ostvarili su izniman rast svih operativnih pokazatelja. Poslovni prihodi skočili su otprilike deset posto, a noćenja 12 posto u odnosu na isti prošlogodišnji period. Rezultat je to, kako su pojasnili iz Sunčanog Hvara, najvećim dijelom rasta prihoda od smještaja te dobro utvrđene politike cijena.

Dominantna aviotržišta, kao i rezultat bolje povezanosti Hvara sa Splitom, odnosno Zračne luke Split s vodećim europskim aerodromima omogućava lakši pristup otoku.

Strukturu gostiju prioritetno čine razvijena tržišta kao što su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Australija, Brazil te skandinavske i zapadnoeuropske zemlje, dok Velika Britanija i SAD čine 38 posto ukupnih noćenja. Rast SAD-a je 26 posto u odnosu na prošlu godinu, posebno u luksuznim objektima. Zahvaljujući značajnom ulaganju u marketinške aktivnosti i razvoju interesnih proizvoda, Hvar je prepoznat kao jedinstvena destinacija za team building i poslovna putovanja, vjenčanja te aktivni odmor.

- I ove godine održali smo kontinuitet ostvarivanja rekordnih rezultata, a poseban rast smo obilježili u predsezoni i posezoni. Prihodi su rasli u svibnju za 30 posto, a u lipnju i rujnu za 13 posto, s time da imamo izvrsne najave i za listopad. Strategija je urodila rastom u direktnom bookingu, grupnom segmentu u predsezoni i posezoni te zadržavanjem udjela touroperatora. Dodatno, obnavljanje i podizanje kvalitete sadržaja hotela Adriana i Amfora ojačalo je tržišni položaj Sunčanog Hvara i pozicioniralo ga u sam vrh hrvatske turističke ponude - istaknula je Gordana Tomičić, predsjednica Uprave Sunčanog Hvara.

U listopadu su tako popunjeni svi kapaciteti hotela Sunčani Hvar, ponajviše zbog Dana hrvatskog turizma koji će se 24. i 25. listopada održati u hotelu Amfora. Ovaj tradicionalni susret okupit će 1200 turističkih djelatnika i dionika u turističkom sustavu Hrvatske.

U listopadu su se nastavili radovi na gradilištu novog hotela Palace. Suradnja s konzervatorima na otkrivanju i uklapanju arheoloških lokaliteta u funkcionalnu cjelinu novog hotela i sanacija konstruktivnih dijelova zgrade bili su nužni za nastavak kompletne rekonstrukcije unutarnjih prostora i eksterijera hotela, koji će otvoriti vrata u sezoni 2019. Hotel koji sada ima 73 sobe obnovnom će dobiti 45 luksuznih soba i suiteova veće površine, bit će kategorije pet zvjezdica i prvi heritage hotel na najsunčanijem otoku Mediterana. Investicija vrijedna 100 milijuna kuna najveće je strateško ulaganje u novom investicijskom ciklusu Sunčanog Hvara. - Obnova hotela Palace potvrđuje strateško opredjeljenje za goste više platežne moći - istaknula je Gordana Tomičić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:02