'Bolje sutra'

Strateško partnerstvo BAT-a i McLarena imat će utjecaja i na Hrvatsku

BAT će otkriti novu platformu "A Better Tomorrow" na predstavljanju novog bolida McLarena za Valentinovo

British American Tobacco (BAT), vlasnik Tvornice duhana Rovinj (TDR), ušao je u globalno partnerstvo s britanskom automobilskom industrijom McLaren, u sklopu kojeg će surađivati na razvoju naprednih tehnologija i inovacija, te novih proizvoda.

Kako su priopćili iz BAT-a, partnerstvo s McLarenom će omogućiti bržu realizaciju BAT-ova cilja o transformaciji duhanskog poslovanja prema ponudi potencijalno manje rizičnih duhanskih i nikotinskih proizvoda. Dio partnerstva odnosi se i na suradnju BAT-a s kompanijom McLaren Applied Technologies, i to prvenstveno na planu razvoja baterija, naprednih materijala i dizajnu proizvoda. Kompanije će, poručuju u BAT-u, razvijati i dijeliti industrijsko znanje i iskustvo u proizvodnim procesima i inovacijama. Predstavljanjem novog McLarenovog bolida za sezonu 2019., što se najavljuje za 14. veljače, BAT će otkriti i svoju novu platformu "A Better Tomorrow", stoji u priopćenju BAT-a.

- Partnerstvo promatramo kao istinsku globalnu platformu, koja će dodatno istaknuti naše proizvode s potencijalom smanjenja štete koje razvijamo pod brendovima Vype, Vuse i glo. Inovacija i tehnologija podržat će našu viziju stvaranja "boljeg sutra" za naše korisnike diljem svijeta - pohvalio se Kingsley Wheaton, BAT-ov izvršni direktor marketinga.

- Transformacija BAT-a je središnja točka ovog partnerstva i zadovoljni smo što svojim iskustvom i ekspertizom možemo podržati i ubrzati njihovu ambiciju - zaključio je Zak Brown, izvršni direktor McLaren Racinga.

Inače, vlasništvo BAT-a nad TDR-om nije jedina poveznica ovih kompanija s Hrvatskom. Naime, hrvatska tvrtka Lipik Glas već godinama surađuje s McLarenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:54