Državno finale PowerUp!

Startup MTV-Solutions putuje na europsko natjecanje iz održivog razvoja i energetike

Imat će priliku osvojiti nagradu u vrijednosti 30.000 eura te investiciju od 150.000 eura
Ivan Golubić i Dalibor Marijanović
 InnoEnergy

MVT-Solutions i njihov projekt Mobile Vehicle Technology proglašeni su najboljim hrvatskim startupom na državnom finalu PowerUp!, koje se jučer održalo u Zagrebu, u organizaciji Invento Capital Partners.

Oni će predstavljati Hrvatsku na europskom finalu u Pragu u lipnju ove godine te će imati priliku osvojiti nagradu u vrijednosti 30.000 eura te investiciju od 150.000 eura, kao i sudjelovanje u prestižnom Highway® akceleratoru, koji pomaže u preobrazbi startupova iz ranih faza razvoja u uspješne tvrtke.

“Ova pobjeda za nas predstavlja veliki korak naprijed jer će nam omogućiti da se predstavimo na svjetskoj sceni. Očekujemo da će nam finale u Pragu otvoriti mnoga nova vrata prema investicijama i novim klijentima”, rekao je tom prilikom Ivan Golubić, vlasnik tvrtke Mobile Vehicle Technology.

Inače, riječ je o jedinstvenoj IoT platformi, koja krajnjim klijentima omogućava jednostavno korištenje IoT tehnologija u postojećim i novim sustavima uz jednostavnu konfiguraciju putem web aplikacije, bez potrebe za znanjem o obradi i analizi podataka. Platforma uključuje hardverske module koji osiguravaju vezu cloud-a, strojnog učenja i umjetne inteligencije s vanjskim svijetom.

Drugo mjesto osvojio je Visiobike - startup koji razvija, proizvodi i prodaje električne bicikle i baterijske pakete, a kojem će Invento Capital Partners omogućiti sudjelovanje na The Business Booster, svjetskom forumu inovacija iz područja održivog razvoja koji će se održati u Copenhagenu u listopadu ove godine. VisioBattery je novi proizvod Visiobike-a koji predstavlja revoluciju na tržištu baterijskih paketa za električne bicikle.

Startup WePark, s projektom koji predstavlja Airbnb za parkirna mjesta, osvojio je treće mjesto te će kao sudionik na Voogle konferenciji u Varaždinu dobiti priliku za osvajanje nagrade u vrijednosti od 10.000 eura. Riječ je o mobilnoj aplikaciji koja nudi mogućnost uvida u slobodna parkirna mjesta u realnom vremenu, rezervaciju parkirnog mjesta i naplatu po minuti, a za sada se možete besplatno isprobati na dvije lokacije u Zagrebu.

“Ovakvi događaji su sjajni jer inspiriraju mlade ljude, a onima koji su već krenuli putem poduzetništva daju priliku da odu korak dalje, prikupe kapital za prvu i drugu fazu razvoja svog projekta te se umreže s ekosustavom u Hrvatskoj i inozemstvu i dobiju potrebna znanja i kontakte za daljnji napredak”, izjavio je Nenad Bakić, jedan od članova ovogodišnjeg žirija.

Tijekom državnog finala osam hrvatskih startupova prezentiralo je svoja inovativna rješenja žiriju, investitorima i predstavnicima medija.

"Jako smo zadovoljni ovogodišnjim odazivom i prijavljenim projektima. Domaći startupovi predstavili su zanimljiva i perspektivna rješenja iz područja energetike, mobilnosti i cleantecha, a ovogodišnji pobjednik dobit će priliku odmjeriti svoje snage s finalistima drugih europskih država na međunarodnom natjecanju u Pragu“, komentirao je Dalibor Marijanović, osnivač i partner Invento Capital Partners, lokalnog HUB-a zaduženog za podršku natjecanju u Hrvatskoj.

PowerUp! je najveće europsko natjecanje za startupove s inovacijama iz područja održivog razvoja, energetike, mobilnosti, cyber sigurnost te rješenjima za pametne gradove koje organizira InnoEnergy s HUB-ovima u 24 zemlje srednje i istočne Europe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:21