Investicija

SPAR uložio više od 30 milijuna kuna u uređenje supermarketa u Karlovcu i Velikoj Gorici

Najveći dio iznosa uložen je u ugradnju ekološki prihvatljivog sustava grijanja i klimatizacije
Ilustracija: radnici u dućanu Spara
 Luka Gerlanc / Hanza Media

Nakon što je uložio 33,5 milijuna kuna u njihovo preuređenje i opremanje, SPAR je otvorio trgovine u Karlovcu i Velikoj Gorici, propćili su iz kompanije.

Najveći dio tog iznosa uložen je u ugradnju ekološki prihvatljivog sustava grijanja i klimatizacije kojima se značajno štedi energija. Točnije, u oba supermarketa 75 posto energije potrebne za grijanje dobiva se kroz korištenje otpadne energije čime se smanjuje emisija ugljičnog dioksida koja nastaje grijanjem. Uz to, promijenjene su vanjske fasade te su zamijenjene nadstrešnice.

- Prilikom preuređenja vodili smo se najnovijim SPAR-ovim standardima te novitetima u ekologiji i energetskoj učinkovitosti. Želja nam je našim kupcima pružiti što bolje iskustvo kupovine zbog čega smo prodajna mjesta učinili i vizualno atraktivnima - izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Supermarket u Karlovcu proteže se na 1.100 metara kvadratnih i zaposleno je 45 djelatnika te će za kupce biti otvoren od 7 do 21 sat od ponedjeljka do nedjelje, dok onaj u Velikoj Gorici ima površinu od 1.200 kvadrata te ondje radi 36 zaposlenika, a radit će od ponedjeljka do subote od 7 do 21, a u nedjelju od 8 do 20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:07