Poslovni rezultati

Slovenska Krka lani s 1,33 milijarde eura prihoda ostvarila rekordan rezultat

Krkina prodaja u Sloveniji je porasla u prošloj godini za 4 posto na 89 milijuna eura
Pogoni Krke
 Službena stranica

Slovenski proizvođač generičkih lijekova "Krka" lani je, prema nerevidiranim podacima, zabilježio 1,33 milijarde eura prihoda od prodaje, što je 5,2 posto više nego u prethodnoj godini, uz čistu dobit od 174 milijuna eura, što je porast od 14 posto, objavila je u četvrtak farmaceutska grupa iz Novog Mesta.

Povećali smo prodaju na svim tržištima i ostvarili rekordan poslovni rezultat u 65 godina postojanja kompanije, kazao je na konferenciji za novinare direktor tvrtke Jože Colarič.

Najveća prodajna regija za Krku, kako je izneseno na prezentaciji lanjskog poslovanja, i dalje je istočna Europa, na koju otpada skoro trećina ukupne prodaje, a najveći pojedinačno tržište je Ruska Federacija, gdje je plasirano proizvoda za 274 milijuna eura, dva posto više nego 2017. godine.

Krkina prodaja u Sloveniji je porasla u prošloj godini za 4 posto, na 89 milijuna eura, u istočnoj Europi ukupan rast prodaje iznosi 7 posto, a u srednjoj Europi 5 posto, u regiji jugoistočne Europe porast je 9 posto, a na prekomorskim tržištima 12 posto, izneseno je u nerevidiranim poslovnim rezultatima Krke za prošlu godinu.

Krka trenutno zapošljava 11.400 ljudi, od čega malo više od polovice u inozemstvu, s velikim tvornicama lijekova u Rusiji i Poljskoj, a lani je broj zaposlenih povećan za 5 posto.

Ove godine Krka planira prodaju od 1,375 milijardi eura, uz 172 milijuna eura dobiti te povećanje broja zaposlenih za 4 posto, a poslovanje u prvom dijelu godine pokazuje da će se planovi ispuniti, potvrdio je Colarič, kojega smatraju jednim od najuspješnijih menadžera u susjednoj državi, gdje se neposredno nakon izbora, ako ne završe jasnim rezultatom, njegovo ime često spominje u kombinacijama za "tehničkog" mandatara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:54