Javni poziv

Skoro 24 milijuna kuna za razvoj turizma: Cilj je ojačati ponudu i povećati potrošnju

AUTOR:

OBJAVLJENO:

28.1.2019. u 13:05

AUTOR:

OBJAVLJENO:

28.1.2019. u 13:05

Pula, 310713.
Nastavak lijepog i toplog vremena uz nesto sjeverozapadnog vjetra izmamilo je Puljane i turiste na gradsku plazu Ambrela. Lagani valovi zapljuskuju plazu a u tome uzivaju posebno djeca. Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / Hanza Media

Turisti u Puli

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za program Konkurentnost turističkog gospodarstva za koji je predviđeno 23,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava, izvijestilo je to ministarstvo u ponedjeljak.

Ta sredstva će se kroz niz mjera dodjeljivati za povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih proizvoda u destinaciji, održivi razvoj, internacionalizaciju poslovanja, korištenje novih tehnologija i sl.

Dostupna su subjektima maloga gospodarstva - trgovačkim društvima izvan javnog sektora, obrtima i zadrugama te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge. Cilj je ojačati ponudu, a time i potrošnju u destinaciji, povećati razinu popunjenosti objekata tijekom čitave godine, povećati zapošljavanje u turizmu te povezati dionike u turizmu, prvenstveno lokalne proizvođače i ojačati međunarodnu prepoznatljivost Hrvatske.

Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od četiri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja.

Kroz mjeru A podupire se povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude smještajnih objekata. Mjerom B potiče se razvoj posebnih oblika turizma, mjera C odnosi se na dostupnost i sigurnost turista, a mjera D na prepoznatljivost.