Novac.hr

Sjajni rezultati Podravke: u prvom tromjesečju ostvarili neto dobit od 70 milijuna kuna

Za rast prihoda u velikoj je mjeri zaslužno povećanje prodaje u Srednjoj Europi i Rusiji
Marin Pucar
 Bruno Konjević / Hanza Media

Neto dobit Grupe Podravka u prvom je ovogodišnjem tromjesečju iznosila 69,8 milijuna kuna, što je gotovo četiri puta više nego u istom lanjskom razdoblju, kada je "čista" dobit Grupe iznosila 18 milijuna kuna, objavila je danas Podravka.

Radi se, ističu u Koprivnici, o najboljem operativnom rezultatu i najvećoj operativnoj dobiti prvoga tromjesečja u dugogodišnjoj povijesti Podravke. Ti su rezultati, dodaju, rezultat organskog rasta kompanije.

Prihodi od prodaje Grupe Podravka u prvom su tromjesečju ove godine bili 75,6 milijuna kuna, ili 8,3 posto, veći nego u istom razdoblju prošle godine, te su dosegli 988,9 milijuna kuna. Segment Prehrane ostvario je prihode od 789,8 milijuna kuna, što je rast od 9,2 posto u odnosu na prvo lanjsko tromjesečje, dok je segment Farmaceutika ostvario prihode od 199 milijuna kuna, ili pet posto više nego u prvom lanjskom kvartalu. Za ovakav rast prihoda Podravke u velikoj je mjeri zaslužno povećanje prodaje u Srednjoj Europi i Rusiji, te u regiji Adria, kao i jačanje marketinških aktivnosti i širenje distribucije, stoji u priopćenju Podravke.

"Fokus menadžmenta u 2018. godini je na daljnjem organskom rastu, nastavku smanjenja zaduženosti te na poboljšanju interne efikasnosti", zaključuje se u priopćenju Podravke.

Dodaje se i kako je Nadzorni odbor Podravke na današnjoj sjednici potvrdio nerevidirane rezultate poslovanja Grupe u prvom ovogodišnjem tromjesečju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:09