Novi projekt Junckerova plana

Savjetodavna potpora za 250 hrvatskih i drugih malih i srednjih tvrtki u regiji

Program je danas pokrenut u Zagrebu u okviru zajedničke inicijative EBRD-a, EIB-a, ESCU-a i Europske komisije
Proizvodni pogov tvrtke Solvis
 Željko Hajdinjak / CROPIX

U Zagrebu je pokrenut novi savjetodavni program, koji će pomoći hrvatskim i drugim tvrtkama iz regije da povećaju svoju konkurentnost u okviru zajedničke inicijative Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Europske komisije, Europske investicijske banke (EIB) i Europskog savjetodavnog centra za ulaganja (ESCU).

Kako su danas priopćili iz tih međunarodnih institucija, program je dio Junckerova plana za poticanje gospodarskog rasta u EU, a usmjeren je na pružanje poslovnih savjeta u razdoblju od dvije godine. Te će usluge tvrtkama omogućiti pristup domaćim i međunarodnim konzultantskim uslugama, kako bi one povećale svoju konkurentnost i poslovanje podigle na višu razinu.

Novim programom, objašnjavaju u spomenutim institucijama, nastoji se poduprijeti 250 malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Grčkoj. U programu mogu sudjelovati tvrtke s manje od 50 milijuna eura prihoda i manje od 250 zaposlenih, pod uvjetom da su u većinskom domaćem vlasništvu. Mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj imat će izravne koristi od programa, u okviru kojeg će im se pružiti stručna znanja iz niza područja, među kojima su strategija, procesi, financijsko upravljanje, marketing i pristup međunarodnim tržištima, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:12