Nova korekcija

Ryanair ponovo snizio procjenu godišnje dobiti: 'Konkurencija ima više problema od nas!'

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

19.1.2019. u 10:23

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

19.1.2019. u 10:23

Zemunik, 070617.
Najveca europska niskotarifna kompanija Ryanair i Zracna luka Zadar danas je obiljezila dolazak 2,000.000 putnika koliko je s Ryanairom prevezeno od pocetka suradnje sa Zadarskom zracnom lukom. Na prigodnoj svecanosti nazocili su direktorica Zracne luke Zadar Irena Cosic, voditeljica marketinga i prodaje za istocni Mediteran Ryanaira Dimitra Apatsidou.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Mišković / Hanza Media

Ryanairov avion u Zračnoj luci Zadar

Irski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair po drugi put u tri mjeseca snizio je procjenu godišnje dobiti zbog niskih cijela karata zimskih letova, ali i problema uzrokovanih Brexitom.

Originalno su iz kompanije očekivali dobit od 1,25 do 1,35 milijardi eura pa su u listopadu prvi put korigirali svoju prognozu na 1,1 do 1,2 milijarde eura, da bi sada svoju procjenu snizili na milijardu do 1,1 milijardu eura, piše Reuters.

Izvršni direktor Ryanaira, Michael O'Leary poručio je kako ne može garantirati da u budućnosti neće doći do daljeg smanjenja. Isto tako istaknuo je kako oni nisu jedina aviokompanija koja se bori s ovim problemom, te da su niske cijene karata također stvorile problem i za njihovu konkurenciju, navodi BBC.

- Vjerujemo da će ova nestabilna klima kreirati još više problema za već uzdrmanu konkurenciju. Mislim da će ovi problemi najviše utjecati na kompanije poput WOW-a, Flybea i Germania koje su već sad na prodaju – naglasio je O'Leary.

Također, ranije iz kompanije su predviđali kako će prosječne cijene karata z drugoj polovici financijske godine pasti za dva posto, a zapravo su pale za sedam posto.

Inače, najveći europski niskobudžetni prijevoznik u posljednja tri mjeseca bio je sučeljen s višestrukim štrajkovima koji su eskalirali zbog slabog napretka pregovora uprave i pojedinih sindikata. Zbog svih nastalih problema dionice Ryanaira u proteklim tjedana dosegnule su svoju najnižu razinu u posljednje četiri godine.

Svoju financijsku godinu ovaj najveći europski niskobudžetni avioprijevoznik trebao bi zaključiti 31. ožujka.