Preuzeli HT-ov dio

RWE je postao drugi najveći opskrbljivač električnom energijom u Hrvatskoj

AUTOR:

OBJAVLJENO:

13.9.2018. u 15:35

AUTOR:

OBJAVLJENO:

13.9.2018. u 15:35

Essen (Njemacka), 071113.
Poduzece RWE je jedno od pet najvecih u Europi po proizvodnji, opskrbi i prodaji elektricne energije i plina. S oko 70 tisuca zaposlenih i proslogodisnjim prihodom od priblizno 53 milijarde eura, RWE opskrbljuje vise od 20 milijuna svojih korisnika u vecem broju europskih zemalja.
Na fotografiji: zgrada sjedista RWE-a.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX

Zgrada sjedišta RWE-a u Essenu (Njemačka)

Tvrtka RWE Hrvatska objavila je u četvrtak da je zaključila transakciju kojom s današnjim datumom preuzima segment poslovanja električnom energijom Hrvatskog telekoma (HT).

HT je proces prodaje svog segmenta poslovanja električnom energijom pokrenuo u proljeće ove godine, a iz RWE-a ističu da je transakcija završena nakon ishođenja svih potrebnih regulatornih odobrenja i isplate kupoprodajne cijene, koju ne iznose.

- RWE sada u portfelju ima više od 190 tisuća kupaca električne energije i plina, što ga čini drugim najvećim opskrbljivačem električnom energijom i trećim najvećim opskrbljivačem plinom u Hrvatskoj - kažu iz te kompanije.

Napominju i da prijenos na drugog opskrbljivača električnom energijom neće imati utjecaja na način i cijenu pružanja usluge električne energije za navedeni portfelj kupaca.

Komentirajući taj posao i završenu transakciju, predsjednik Uprave RWE Hrvatska Karl Kraus poručio je da time nastavljaju kontinuirani rast i dodatno učvršćuju poziciju na tržištu.

Ni sada, kao ni tijekom procesa oko te transakcije ni iz HT-a niti iz RWE-a nisu iznosili detalje tog posla, no ranije ovog ljeta iz RWE-a su za neke medije otkrili da je u tom preuzimanju oko 26 tisuća kupaca električne energije, odnosno 21 tisuća kućanstava te pet tisuća poslovnih kupaca.

HT je o zaključenju procesa prodaje poslovanja električnom energijom tvrtki RWE Hrvatska izvijestio u objavi putem Zagrebačke burze.

- Navedeni prijenos poslovanja na RWE te promjena opskrbljivača električnom energijom nema utjecaja na pružanje telekomunikacijskih usluga korisnicima HT-a koji su do prodaje poslovanja RWE, bili korisnici električne energije HT-a - ističu iz te telekomunikacijske kompanije.

Ta transakcija nema materijalni utjecaj na objavljene "Izglede HT Grupe za 2018. godinu" te do kraja 2018. godine HT planira ostvariti i određene prihode od prodaje električne energije koju je nabavio početkom godine, napominju iz HT-a.