Velika investicija

Roca širi proizvodnju u bivšem Inkeru Zaprešić za 100 posto i traže nove radnike

Oglasivši potragu za novim radnicima, 'Roca Croatia' naznačila je da traži NKV osobe
 Roca

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača opreme za kupaonice i porculana španjolska 'Roca' povećat će u Hrvatskoj svoju proizvodnju za sto posto za što će joj po nekim procjenama trebati oko 300 novih radnika.

- U posljednje dvije godine uloženo je više od 12 milijuna eura u povećanje kapaciteta proizvodnje koji sada iznosi 900 000 komada sanitarne keramike godišnje. S trenutnih 360 radnika naša proizvodnja je oko 420 000 komada, što otvara mogućnosti za zapošljavanje radnika za maksimalno iskorištenje instaliranog kapaciteta – kazali su nam u 'Roci Croatiji d.d.', ne precizirajući koliko će novih radnih mjesta otvoriti u svojoj tvornici u Zaprešiću.

Riječ je o negdašnjem 'Inkeru', odnosno 'Jugokeramici', najvećoj hrvatskoj tvornici sanitarne keramike i dobro poznatom brendu na tržištima bivših jugoslavenskih republika, koja je od 2006. dio 'Roce'.

Oglasivši potragu za novim radnicima na tržištu rada, 'Roca Croatia' naznačila je da im trebaju nekvalificirani za rad u proizvodnji na određeno vrijeme. Prema podacima portala 'Moj posao' prosječna hrvatska plaća u proizvodnji i zanatskim uslugama je 5772 kune.

Osim u Hrvatskoj, 'Roca' posluje u više od 170 zemalja, ima 78 tvornica diljem svijeta s oko 22 tisuće zaposlenih. Osnovana prije sto godina, 'Roca' je globalni iskorak napravila devedesetih godina prošlog stoljeća šireći poslovanje na europska i američka tržišta. Kulminacija širenja bilo je preuzimanje švicarske tvrtke 'Swiss Keramik Holding Laufen' 1999., u tom trenutku četvrtog po veličini proizvođača keramike u svijetu.

Među najvažnije poslovne poduhvate diljem svijeta, 'Roca' na svojim korporativnim stranicama ističe isporuku opreme za interijer 'Eiffelovog tornja', moskovskog 'Boljšoj teatra', olimpijskog sela u Pekingu, kao i brojnih visokokategornika hotelske industrije u svijetu. Kompanija je 2010. pokrenula i zajednički posao s renomiranim svjetskim dizajnerom Giorgiom Armanijem u ponudi luksuznih kupaonica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:17