Postignut dogovor

Radnicima CEMEX-a povećanje plaće od četiri posto i osnovice godišnjeg bonusa od 30 posto

Povećanje plaća primjenjuje se već na plaći za ožujak
Radnici Cemexa
 Jadran Babić / CROPIX

U dogovoru s Nezavisnim sindikatom Dalmacijacementa, plaće zaposlenika CEMEX-a rast će oko četiri posto, a iznos osnovice godišnjih bonusa 30 posto. Isplatit će se i regres te božićnica u ukupnom iznosu 2.500 kuna neto. U skladu s Kolektivnim ugovorom između poslodavca i sindikata tijekom ožujka su dogovoreni bolji uvjeti za 500 radnika CEMEX-a. Povećanje plaća primjenjuje se već na plaći za ožujak.

- Unatoč svim tržišnim izazovima s kojima se nosimo tijekom proteklog desetljeća, želimo ostati prepoznatljivi kao poželjan, kvalitetan i stabilan poslodavac. S našim sindikatom imamo tradicionalno kvalitetan dijalog pa smo tako i ovaj put uspjeli brzo dogovoriti nove uvjete. Mogućnosti povećanja plaća i bonusa naravno, ovise o tome koliko smo poslovno uspješni, ali smo isto tako svjesni da je naš poslovni uspjeh rezultat zajedničkih napora svakog pojedinca. Bonusi i povišice su priznanje našim radnicima za njihovo vrijedno zalaganje i lojalnost kompaniji, ali i podstreh za još veći trud i doprinos u budućnosti - rekla je Mirela Kotarac, direktorica ljudskih resursa CEMEX Hrvatske.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijacementa Mladen Radić izjavio je da su zadovoljni ishodom razgovora.

- CEMEX je veliki poslodavac u ovom kraju i očekuje se da predvodi u uvjetima koje pruža svojim radnicima. Postignuti dogovor nastavak je prošlogodišnjih pregovora oko povećanja plaća i beneficija, sukladno mogućnostima i rezultatima poslovanja tvrtke te potvrda suradnje socijalnih partnera i brige o zadovoljstvu zaposlenika - dodao je Radić.

Osim povećanja plaća dogovoreno je i rast osnovice godišnjeg bonusa. Neoporezivi iznos osnovice za obračun godišnjeg bonusa povećava se za 30 posto u odnosu na prošlogodišnju isplatu. CEMEX radnicima osim godišnjeg bonusa isplaćuje i regres i božićnicu u ukupnom iznosu od 2.500 kuna, a u travnju će dobiti i poklon bon u vrijednosti od 300 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:04