Zaštita tržišnog natjecanja

Protiv Plodina je pokrenut upravni postupak zbog sumnje na nepoštene trgovačke prakse

AUTOR:

OBJAVLJENO:

4.9.2018. u 16:17

AUTOR:

OBJAVLJENO:

4.9.2018. u 16:17

Fazana, 150217.
Na samom ulazu u Fazanu sutra ce se otvoriti novi market Plodine. Pokraj Plodina izradjen je i novi kruzni tok kako bi se lakse odvijao promet. Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / CROPIX

Market Plodina u Fažani

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) objavila je u utorak da je u odnosu na Plodine pokrenula upravni postupak radi utvrđivanja nametanja nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

- Upravni postupak rezultat je analize jednog od ugovora tog društva s njegovim dobavljačem u kojem je Agencija utvrdila postojanje jedne ili više nejasnih i/ili spornih odredbi, što dovoljno ukazuje da postoje indicije za pokretanje postupka Agencije po službenoj dužnosti - navodi se u objavi na mrežnim stranicama AZTN-a.

Iz agencije napominju kako samo pokretanje upravnog postupka protiv određenog trgovca ili otkupljivača ili prerađivača ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi, već su u postupku obvezni utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

Napominju da zbog zaštite poslovnih tajni ne mogu komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku.