Izlazak iz sigurne zone

Prostoria se predstavlja u Milanu, s novim namještajem cilja kupce u Belgiji i Francuskoj

Proizvodi domaćeg proizvođača luksuznog namještaja krase urede, zračne luke i hotele diljem svijeta
 Prostoria // Press

Prostoria, domaći proizvođač luksuznog namještaja čiji proizvodi krase urede, zračne luke i hotele diljem svijeta, idući tjedan predstavit će sofe Lowlife i Loop, koje je dizajnirao hrvatski dizajnerski kolektiv Numen/For Use, svjetskoj javnosti na međunarodnom sajmu namještaja Salone del Mobile u Milanu.

Razvoj Lowlifea i Loopa trajao je, kako su pojasnili u Prostoriji, između četiri i šest mjeseci, a baš kao i sa svojim dosadašnjim asortimanom, ciljanu će publiku tražiti ponajprije u inozemstvu. Naime, od prošlogodišnjih 76,100.000 kuna prihoda, više od 70 posto odnosi se na izvoz. U njihovoj sofi sjedi se u uredu francuskog premijera, a njihovim foteljama opremljeni su Starbucksovi lokali u Milanu, zračne luke u Švicarskoj, Rusiji i Izraelu, uredi Microsofta te hoteli od Singapura do Finske. Ukratko, prisutni su u više od 60 zemalja na svim kontinentima.

S dvije nove sofe, objasnili su, ciljaju na klijente u zapadnoj Europi, pri čemu Belgija, Francuska, Njemačka i Austrija čine njihova najjača tržišta. To su, uglavnom, arhitekti i dizajneri interijera koji bi, nadaju se, upravo Lowlife i Loop mogli prepoznati kao savršen dodatak u opremanju interijera, prije svega hotelskih prostora.

Prostoria // Press

- Želimo izaći iz sigurne zone, napraviti nešto manje komercijalno te se nadamo istaknuti iz mase, privući novu publiku i inspirirati arhitekte i dizajnere interijera - objasnila je njihova arhitektica Biljana Angelovski ideju iza najnovijeg dodatka u njihovoj ponudi, a iz kompanije dodaju da će se okušati i na masovnom tržištu.

Cjelokupni proizvodni proces objedinjen je u Svetom Križu Začretju, gdje Prostoria posluje od osnutka 2011. godine. Lani su u proizvodnju uložili više od 20,5 milijuna kuna, a poznati su po visokotehnološkoj proizvodnji, iako je, kako su se pohvalili, fina ručna izrada i dalje važan dio u stvaranju njihova namještaja.

Prostoria // Press

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:21