Sigurnosti na radu

Proizvođač cementa među nekoliko tvrtki s certifikatom za sustav upravljanja zdravljem

U našem poslovanju uvijek nastojimo biti predvodnik u podizanju brige o zdravlju
Cemex
 Cemex

CEMEX Hrvatska dobio je certifikat ISO 45001 za sustav upravljanja zdravljem i sigurnosti na radu kao prva tvrtka u industriji cementa i među tek nekoliko proizvodnih kompanija u Hrvatskoj kojima je dodijeljen taj certifikat. Certifikat je izdala globalna certifikacijska tvrtka DNV GL nakon provedenog detaljnog audita u proizvodnim pogonima CEMEX-a. Auditom je utvrđeno kako tvrtka zadovoljava najstrože kriterije zaštite zdravlja i sigurnosti na radu, a opseg certifikata obuhvaća proizvodnju betona te proizvodnju i otpremu cementa u tri tvornice cementa, jednoj betonari i dva terminala.

„Zaštita zdravlja i sigurnosti na radu jedan je od najviših prioriteta CEMEX-a pa se nametnulo da kvalitetu naših naprednih praksi u ovom području provjerimo i u skladu s normom ISO 45001. U našem poslovanju uvijek nastojimo biti predvodnik u podizanju brige o zdravlju i sigurnosti svih onih na koje imamo utjecaj, stoga smo iznimno zadovoljni što je naša trajna opredijeljenost cilju od nula ozljeda na radu prepoznata u ovom zahtjevnom auditu“, izjavio je Fabjan Ruščić, voditelj zaštite na radu CEMEX-a Hrvatska.

Novi standard ISO 45001 zamijenio je dosadašnji BS OHSAS te donosi značajne promjene u sustavu upravljanja zdravljem i sigurnosti na radu. Poseban se naglasak stavlja na obvezu poslodavca da omogući sustavni utjecaj radnika na procese i aktivnosti zaštite na radu kroz savjetovanje i sudjelovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 19:22