Građevinska akvizicija

Proizvođač cementa Holcim preuzeo Readymix i počinje ulaganje u četvrti hrvatski kamenolom

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

11.10.2019. u 11:31

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

11.10.2019. u 11:31

Jozo Vrdoljak / Hanza Media

Kamenolom Vranja

Holcim je preuzeo tvrtku Readymix Croatia i time ulaže u četvrti kamenolom na hrvatskom tržištu. Kamenolom se nalazi u mjestu Vranja, općina Lupoglav, u blizini tunela Učka s istarske strane, što je važno zbog građevinskih projekata koji će se odvijati na ovom području kroz nekoliko godina: izgradnja istarskog Y, druga cijev tunela kroz Učku, izgradnja pročistača otpadnih voda u Istri, te drugi infrastrukturni projekti.

Jozo Vrdoljak / Hanza Media

Kamenolom Vranja

 

„U segmentu agregata počeli smo poslovati 2006. godine u Očuri u Varaždinskoj županiji, zatim 2007. u Plovaniji i 2008. u Šumberu u Istarskoj županiji. Nakon kriznih godina u građevinskom sektoru, a prema strategiji naše LafargeHolcim Grupe kojoj pripadamo, nastavili smo ulagati kako bismo mogli osigurati daljnji rast i razvoj našeg poslovanja“, rekla je Virna Višković Agušaj, predsjednica Uprave Holcima u Hrvatskoj.

Jozo Vrdoljak / Hanza Media

Kamenolom Vranja

 

Kamenolom se nalazi u obuhvatu Parka prirode Učka i dio je ekološke mreže Natura 2000, a prostornim planom Parka prirode Učka propisana je ograničena eksploatacija u svrhu sanacije. Stoga će Holcim prije samog početka poslovanja započeti dijalog s lokalnom zajednicom, javnom ustanovom koja upravlja Parkom prirode i lokalnom upravom kako bi se što bolje odredili procesi i ulaganja u cilju osiguranja minimalnog utjecaja na okoliš.