Stečaj instituta?

Predsjednik Uprave Brodarskog instituta: 'Nismo razgovarali o ponudi za zemljište'

AUTOR:

  • Vedran Marjanović

OBJAVLJENO:

10.7.2019. u 16:10

AUTOR:

  • Vedran Marjanović

OBJAVLJENO:

10.7.2019. u 16:10

Zagreb, 08022010.
Brodarski institut. Na fotografiji: ulaz u institut i kvaka s logotipom instituta.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

Ulaz u Brodarski institut

Iako je Skupština Brodarskog instituta, prema nekim najavama, trebala odlučivati i o prodaji parcele u blizini sjedišta tvrtke kako bi se spriječio stečaj tvrtke, o tome se, kako doznajemo od predsjednika Uprave Brodarskog instituta Igora Tripkovića, nije raspravljalo.

- Na Skupštini su donesene odluke o izvješću Uprave i NO-a za 2018. utvrđivanje godišnjeg financijskog izvještaja društva za 2018. i odluka o knjiženju poslovnog rezultata iz prošle godine - tvrdi on.

Na pitanje znači li izostanak odluke o prodaji zemljišta stečaj Brodarskog instituta, Tripković kaže kako Uprava radi sve da do toga ne dođe.

- Uprava Brodarskog instituta konstantno radi na deblokadi računa kako ne bi došlo do potrebe za pokretanjem prethodnog stečajnog postupka - istaknuo je Tripković.

Prema oglasu, riječ je o parceli od osam tisuća četvornih metara u Sigetu. Početna cijena bila je 12 milijuna kuna, a Brodarski institut prikupljao je ponude do 19. lipnja.

Skupština je trebala, prema najavama, trebala je odlučivati o jedinoj pristigloj ponudi. Oglas za prodaju zemljišta uslijedio je nakon što je Trgovački sud u Zagrebu krajem 2018. otvorio, zbog nagomilanih dugova, predstečajni postupak. No, u međuvremenu odluka o predstečaju je povučena, a Institut su pohodili predstavnici kineske China Shipbuilding Industry Corporation ispitujući mogućnost suradnje.