Treća porezna konferencija

Poreznu upravu potrebno je digitalizirati

Poseban je naglasak, ističe se u priopćenju, stavljen na nužnost digitalne i analitičke transformacije
Zdravko Marić
 Damjan Tadic / CROPIX

Poreznu upravu potrebno je digitalizirati, poruka je s Porezne konferencije: Utjecaj poreza na investicije i zapošljavanje, koju su zagrebački Ekonomski fakultet i Deloitte, treći put za redom, organizirali danas.

Porezna je konferencija održana radi razmjene ideja i mišljenja te pružanja preporuka za jačanje poreznog sustava u Hrvatskoj. Na konferenciji su, među ostalima, sudjelovali, ističe se u priopćenju, ministar financija Zdravko Marić i pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak, kao i izvršni tajnik Intra-europske organizacije poreznih administracija (IOTA) i bivši ravnatelj slovačke porezne uprave František Imrecze te bivši poljski ministar financija Mateusz Szczurek.

Poseban je naglasak, ističe se u priopćenju, stavljen na nužnost digitalne i analitičke transformacije Porezne uprave, zatim na sprečavanje prevara kod PDV-a i na jačanje internih procesa i transparentnosti države kod oporezivanja. Predstavljena su i iskustva poreznih promjena u Slovačkoj i Poljskoj u kontekstu demografskih mjera i oporezivanja mladih. Raspravljalo se i o značaju investicija i zapošljavanja, a predstavnici turističkog i građevinskog sektora te automobilske industrije istakli su značaj poreznog sustava u pojednostavljivanju sustava i rasterećenju gospodarstva. Investicije su ocijenjene kao važan generator razvoja u budućnosti budući da su još na razinama ispod onih prije krize, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:58