Borba protiv sive ekonomije

Porezna uprava pokreće novu kampanju 'Bez računa se ne računa': nagrade i do 20.000 kn

Održat će se četiri kola izvlačenja do proljeća sljedeće godine, a nagrade u iznosu od 5.000 do 20.000 kuna dijelit će se na potrošačkim karticama, ističu u Poreznoj upravi
Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX / CROPIX

Porezna uprava je pokrenula novu kampanju "Bez računa se ne računa", u sklopu koje će, po lutrijskom sustavu, nagrađivati građane koji skupe određeni broj računa i time daju svoj doprinos borbi protiv sive ekonomije.

Za sudjelovanje u nagradnoj igri, objašnjavaju u Poreznoj upravi, potrebno je skupiti 20 računa s datumom izdavanja od 1. srpnja nadalje te ih poslati na adresu Hrvatska Lutrija, poštanski pretinac 493, 10001 Zagreb, uz naznaku "Za nagradnu igru Bez računa se ne računa". Nagradna igra traje do 13. ožujka sljedeće godine. U nagradnoj igri, naglašavaju u Poreznoj upravi, mogu sudjelovati svi računi zaprimljeni prilikom plaćanja gotovinom i ne moraju nužno imati JIR i ZKI brojeve, no moraju sadržavati podatke o izdavatelju računa.

Ukupno će se održati četiri kola izvlačenja, a u svakom kolu dijelit će se nagrade na potrošačkim karticama u iznosu od 5.000, 7.500, 10.000 i 20.000 kuna. Javno izvlačenje dobitnika svakog kola emitirat će se u programu HRT-a, ističu u Poreznoj upravi.

"Pošteno zarađen novac građana, namijenjen za zdravstvo, školstvo i sigurniju budućnost, pojedini obveznici i dalje zadržavaju samo za sebe. Stoga pozivamo građane da i dalje traže i uzimaju račune te se uključe zu nagradnu igru Ministarstva financija - Porezne uprave", poručuju poreznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:46