Poreč

Plava Laguna donirala 600.000 kuna za poboljšanje kvalitete života za najmlađe

Sveukupno su donirali više od milijun kuna, a poduprli su i organizaciju Adventa
 Goran Sebelić / CROPIX

Porečka hotelska kuća Plava Laguna ove je godine u svoje donacijske programe uložila više od milijun kuna, od čega 600 tisuća kuna za poboljšanje kvalitete života za najmlađe.

Tako je predsjednik Uprave Plave Lagune Neven Staver u pratnji gradonačelnika Grada Poreča Lorisa Peršurića obišao OŠ Finida, za koju je Plava Laguna izdvojila 300 tisuća kuna. Tom donacijom Plava Laguna obilježila je 60 godina svog djelovanja, a sredstvima je opremljena informatička učionica, te kabineti nastavnika, pametne ploče za ostale učionice i uredi administracije, a oprema je podijeljena između dvije porečke osnovne škole – Finida i Poreč. Staver i Peršurić obišli su i dječji vrtić Veli Maj, koji nastaje prenamjenom iz osnovne škole, a za čije projektiranje je Plava Laguna izdvojila 300 tisuća kuna.

- Željeli smo osigurati suvremene načine učenja za porečke osnovnoškolce – kako bi stjecali vještine od malih nogu koje će im kasnije trebati u tržištu rada. Plava Laguna djeluje kao društveno odgovoran subjekt u zajednici koji želi doprinijeti kvaliteti života za sve građane u sredini u kojoj poslujemo. U svom društvenom djelovanju koncentrirani smo na najmlađe jer na njima svijet ostaje, a želimo da s njihovim razvojem i destinacije u kojima poslujemo idu naprijed, u svim kontekstima - poručuju iz Uprave Plave Lagune.

Inače, Plava laguna je poduprla i druge porečke gradske projekte, kao što su organizacija ovogodišnjeg Adventa, proslave Nove Godine, smještaj policijskih službenika tijekom ljetnih mjeseci, financiranje dodatnih timova medicinske hitne pomoći tijekom ljetnih mjeseci kao i suradnju s porečkim osnovnim i srednjim školama kroz razne projekte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:49